ANUNTURI

Elvețienii au votat pentru căsătoriile homosexuale

Elveția a aprobat căsătoria homosexuală la referendumul de pe 26 septembrie, cu o majoritate de 64% voturi cu „da”.

Elveția a aprobat căsătoria homosexuală la referendumul de pe 26 septembrie, cu o majoritate de 64% voturi cu „da”.

Uniunile civile de același sex erau deja legale în țară, dar acum toate drepturile căsătoriilor heterosexuale vor fi aplicate și cuplurilor LGBT. Aceasta include dreptul controversat de a adopta copii.

Presa din Elveția și din afara țării subliniază campania puternică pentru „nu” a bisericilor și organizațiilor evanghelice neafiliate. Alianța Evanghelică Elvețiană și Partidul Popular Elvețian, cel mai mare partid politic din Elveția, s-au opus ratificării referendumului.

Secretarul general al Alianței Evanghelice din Elveția a comentat votul exprimând „tristețea” sa asupra rezultatului. Decizia majorității „a triumfat asupra drepturilor copiilor”. El s-a arătat conștient că de acum înainte o mare luptă se va da pentru impunerea cununiilor religioase a cuplurilor de homosexuali. Noua definiție legală a căsătoriei ar putea forța comunitățile religioase să își adapteze ritualurile sau sacramentele. Există acum un pericol real ca cineva care apără definiția biblică a căsătoriei să fie acuzat de discurs de ură.

RELATEAZA alfaomega.tv

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: