DEVOTIONALE

Sănătate: Drept sau obligație?


Un eseu cu acest titlu a fost creionat de dl Bogdan Stanciu pentru Pro-Vita și Alianța Familiilor din România. În acest eseu dl Stanciu aduce un argument interesant și inteligent: poate statul să ne impună obligația de a fi sănătoși? Este sănătatea un drept sau o obligație?
Dacă este un drept cetățenesc care ne aparține, este logic să avem dreptul să ni-l exercităm ori nu. Din asta decurge și dreptul nostru de a alege să ne vaccinăm ori nu. Dacă, dimpotrivă, sănătatea este o obligație cetățenească, își poate statul aroga autoritatea să ne impună să fim sănătoși?
Dacă da, mai are principiul consimțământului individual pentru a accepta proceduri medicale vreo relevanță? Cine decide care proceduri medicale sunt OK și care nu? Devine statul medicul de gardă al nostru permanent? I-am acordat noi statului această autoritate prin lege dar, și mai important, prin Constituție?
Acestor întrebări inteligente încearcă dl Stanciu să le dea răspunsuri. Mulțumesc dlui Stanciu pentru scrierea materialului. Îl puteți citi în întregime aici: https://asociatiaprovita.ro/…/sanatatea-drept-sau…/

https://www.facebook.com/PeterCosteaEuroparlamentar

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: