StiriSTIRI EXTERNE

Jerusalem Rising: o nouă perspectivă istorică și profetică asupra Ierusalimului

Julie Stahl, reporter: Jerusalem Rising este noua carte care abordează o perspectivă istorică și profetică legat de orașul nemuritor. După cum relatează Chris Mitchell, autorul urmărește să spună o poveste antică printr-un obiectiv modern.

Chris Mitchell, reporter: Autorul Doug Hershey folosește fotografii din trecut și fotografii actuale pentru a arăta transformarea extraordinară a Ierusalimului din ultimii 175 de ani. Cartea continuă cu perspectiva unică a lui Hershey asupra profeției și a Țării Sfinte.

Doug Hershey, autor Jerusalem Rising: Așa cum Israel Rising a documentat reînvierea patriei, Jerusalem Rising documentează împlinirea, sau cel puțin începutul împlinirii acestor profeții biblice despre Ierusalimul care este restaurat și direcția în care se îndreaptă.

Chris Mitchell: Hershey și fotograful de aventură Edden Ram au colindat orașul pentru a găsi unghiurile potrivite cu cele ale pozelor vechi.

Doug Hershey: Edden s-a suit acolo, iată-l, puteți vedea prin acest gard. Va arăta mai bine când veți vedea pozele, dar o parte din ceea ce vedeți aici este ceea ce se vedea la începutul anilor 1900. Noi încercăm să accesăm unele din aceste locuri și să găsim poziția exactă a fotografului de acum 175 de ani care a vrut să surprindă cum arăta pe atunci Ierusalimul. Unele din cele mai vechi fotografii cu Ierusalimul sunt din anul 1844. Avem și câteva din acelea în cartea Jerusalem Rising. Toate acestea nu cred că au mai fost vreodată recreate.

Chris Mitchell: Una din pozele de tip vechi-nou a fost făcută chiar aici, la ieșirea de pe poarta Jaffa a zidurilor Orașului Vechi din Ierusalim. Fotograful a privit din acest punct către Turnul lui David. Hershey spune că majoritatea orașelor din lume arată diferit după 100 de ani, dar Ierusalimul este unic.

Doug Hershey: Nu există alt oraș pe pământ care a avut istoria prezisă, de la distrugerea sa, la pustiirea sa, până la reînvierea pe scena mondială. Faptul că putem vedea toate acestea începând să se împlinească în zilele noastre este uimitor. În Jerusalem Rising am documentat multe lucruri de acest fel.

Chris Mitchell: Hershey mai spune că unele din acele profeții pot fi văzute chiar pe străzile de aici.

Doug Hershey: În Zaharia 8, Dumnezeu spune că El se va întoarce în oraș și va locui împreună cu poporul Său. Este ceva foarte profund ca unul din profeți să spună că Dumnezeu a zis că va reveni în Ierusalim și va locui împreună cu poporul Lui. El mai spune că bătrânii și bătrânele vor fi în siguranță pe străzi, sprijiniți de bastoane, iar copiii se vor juca pe străzi și națiunile vor veni cu grămada la Ierusalim.

Chris Mitchell: Înainte de COVID, Israelul a avut un turism record.

citeste mai mult

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: