DEVOTIONALEDEVOTIONALE VIDEO

Cum îți este numele? – de Nicolae.Geantă

Când Iacov a cerut o binecuvântare după ce-a luptat o noapte întreagă cu un Necunoscut, a fost întrebat de acesta: Cum îți este Numele?”. Nu „care” îți este numele, ci „cum”. (Căci Dumnezeu știa că Iacov era un șiret. Ca și numele lui. Așa cum știa că Iuda era un trădător. Ori că Adam era ascuns. Ori că prorocul Iona fugea departe de Fața Sa).

Când avem de-a face cu societatea suntem întrebați care ne este numele. Pentru ea doar numele e important. Dincolo de ID nu o interesează. Când avem de-a face cu Dumnezeu însă suntem întrebați cum ne este numele? E în concordanță cu ce trăim? Suntem cine pretindem? Pe El îl interesează și caracterul.

Dacă sunt întrebat de Dumnezeu cum mă cheamă și eu răspund „Nicolae” (adică „victoria poporului”) atunci trebuie să confirm că sunt victorios asupra lumii! Dacă i-aș spune că sunt „creștin” atunci trebuie să-i confirm că trăiesc cum a trăit Hristos Isus. Dacă i-aș spune că sunt „păstor” atunci trebuie să-i confirm că știu să îngrijesc de „turmă”. Iar dacă i-aș spune că sunt „copilul Lui” atunci trebuie să mă asemăn cu El! „Cine rostește Numele Domnului să se deprteze de fărădelege!”, îi poruncește Pavel lui Timotei. Și nouă.

Scriptura ne spune că pus în fața faptului împlinit Iacov a trebuit să recunoască: „Da, sunt șiret!” „Ei bine, ca să primești binecuvântarea Mea mai întâi trebuie să-ți schimb numele. Te vei chema Israel”. Și Israel nu a mai fost niciodată șiret.

Cum îți este numele? Cum îți este caracterul. Iar acesta nu poate fi decât asemănător unui luptător al lui Dumnezeu sau al unui om șiret. A treia categorie nu există!

Să ne străduim să trăim cum ne este numele. Altfel nu vom primi binecuvântarea lui Dumnezeu!

Nicolae.Geantă

https://nicolaegeanta.blogspot.com/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: