ANUNTURI

O femeie cu 11 copii din SUA a salvat 10 fete din Afganistan. Povestea impresionantă

O femeie din SUA, care are 11 copii, a făcut tot ce i-a stat în putință pentru a făcut tot ce i-a stat în putință să salveze alți 10, din Afganistan, scrie Daily Mail.

Allyson Reneau este mama biologica a 11 copii, dintre care 9 sunt fete. Cu cele 10 fete din Afganistan, care fac parte dintr-o echipă de robotică, a creat o legătură specială când le-a întâlnit la o conferință în Washington DC în 2019. Le-a ajutat atunci pe fete să ajungă acolo și să-și îndeplinească visul.

Pe 3 august, Allyson s-a trezit cu un sentiment că ceva nu este în regulă cu aceste fete și a decis că trebuie să acționeze. A făcut tot ce a putut: a vorbit cu senatorul, care a pus-o în legătură cu un contact militar, apoi au început să facă verificări, să pună lucrurile în mișcare, pentru că în Afganistan situația era mai grea de la o zi la alta. După ce a bătut la uși închise, ea a decis să plece în Qatar.

Cu ajutorul ei, echipa de robotică a ajuns în siguranță în Doha, la câteva zile după ce Kabulul a fost preluat de talibani. Fetele au fost transportate într-o locație sigură, unde își vor putea continua studiile. Echipa de robotică este formată din fete cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, care au depășit dificultățile pentru a-și continua dragostea pentru inginerie și robotică.

Deși talibanii au spus că fetele vor putea merge la școală și drepturile lor vor fi respectate „în cadrul legii islamice”, mulți și-au exprimat scepticismul că fetelor și femeilor li se va permite să trăiască liber sub conducerea grupului ultraconservator.

Citeste mai mult

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: