Stiri

Apel la Rugaciune! cinci băieţi s-au înecat în Siret. „Plange cerul si pamantul

Doi fraţi de 14 şi 17 ani, dar şi prietenii lor, toţi cu vârste între 14 şi 18 ani, au murit înecaţi în râul Siret, în zona unei foste balastiere, unde obişnuiau să meargă la scăldat.

Mamă la rândul ei, femeia din comuna Filipeşti a postat o poezie pe Facebook care a stârnit emoţii puternice celor care au citit-o, fiind folosită de prietenii celor cinci tineri în postările de pe reţelele sociale publicate în memoria lor.

Duminică, cei cinci băieţi au mers să se răcorească. În total, opt băieţi au ajuns la fosta balastieră pentru a face baie, însă niciunul nu ştia să înoate şi niciunul nu ştia că în zonă s-au format găuri adânci.

Unul dintre ei a rămas pe mal, iar atunci când tinerii au sărit în apă şi au început să strige după ajutor, acesta a întins o prăjină de lemn şi l-a salvat pe unul dintre ei. Apoi, a reuşit să îl mai apuce pe un altul şi să îl tragă pe mal.

Poezie sfâşietoare după ce cinci băieţi s-au înecat în Siret, la Cotu Grosului

„Plange cerul si pamantul

La Siret, la Oniscani, / Au murit cinci baietani. / Bucurosi ,nevoie mare, / Au plecat la scaldãtoare. / Zi, de sfanta sărbătoare, / Duminica,amiaza,mare.

Apele’ involburate, / Dar ei nu stiau sa’noate. / Au intrat pe rand,toti, sapte, / Al opt-ulea a stat deoparte. / Cand strigau dupa ajutor, / Le-a întins un bețişor. / A scos unu’ c-o prajinã, / Pe altul l-apucat de mână. / Doară doi ,el ,a salvat, / Ceilalti ,cinci, s-au înecat.

Doi erau frati buni de sange, / Lacrima mamei n’ajunge. / La Siret, la Oniscani, / Sunt cinci cruci de baietani. / La Siret ,pe malul stâng, / Stau mamele lor si plang. Citeste mai mult

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: