StiriSTIRI EXTERNE

Curtea Europeană: Interzicerea simbolurilor religioase la locul de muncă

Curtea Europeană de Justiție a decis că interzicerea purtării simbolurilor religioase la locul de muncă „poate fi justificată de nevoia angajatorului de a prezenta o imagine neutră față de clienți sau de a preveni conflictele sociale”.

Hotărârea a fost pronunțată în contextul analizei a două cazuri din Germania. În 2017, aceeași instanță a decis deja că firmele ar putea interzice utilizarea simbolurilor religioase în anumite condiții.

Problema purtării eșarfelor islamice nu numai la locul de muncă, ci și pe stradă, a făcut obiectul dezbaterii pe continentul european de ani de zile.

Unele dintre țările care au luat cel mai recent măsuri în această direcție sunt Elveția și Austria. În martie anul acesta, Elveția a interzis prin referendum purtarea articolelor de îmbrăcăminte care acoperă fața, numit niqab, iar Austria a anunțat în ianuarie 2020 interzicerea purtării de batic în școli și în instituțiile de învățământ.

Instanța judiciară a Uniunii Europene subliniază acum că există cazuri în care este justificată interzicerea purtării simbolurilor religioase la locul de muncă.

Știre prezentată în cadrul ediției din 25 iulie 2021 a grupajului informativ AO NEWS.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: