EDITORIALE

100 DE ANI DE LA PRIMUL BOTEZ CU DUHUL SFÂNT DIN ROMÂNIA!!

5 Iulie 2021, se împlinesc 100 de ani de la primul botez cu Duhul Sfânt înregistrat în România.
În anul 1919 în comuna Dârlos județul Sibiu a început o trezire spirituală în viața câtorva credincioase luterane din această localitate, erau aproximativ 15 la număr. În căutarea lor au aflat pentru prima dată despre mișcarea penticostală și lucrarea Duhului Sfânt de la o credincioasă din localitatea Curciu, localitate învecinată. Ziegler Konnerth Susana a fost prima penticostală româncă care a venit în România după încheierea primului război mondial. Ea a primit credința penticostală în America probabil înainte de 1910.
Când sora Ziegler a auzit de trezirea spirituală din Dârlos, a vizitat acel grup de credincioase cărora le-a vorbit despre experiența și lucrarea Duhului Sfânt de care ea a avut parte în America.
După ce a pus bazele biblice le-a învățat pe acele credincioase cum să se roage pentru Duhul Sfânt. După consemnările lui Eugen Bodor primul botez cu Duhul Sfânt a avut loc în țara noastră în localitatea Curciu în data de 5 Iulie 1921. Cel mai probabil ce-a care a vorbit în alte limbi atunci a fost Ecatherina Schuler care a fost o mare profeteasă și evanghelistă.
În luna Iulie s-a mai înregistrat încă un botez cu Duhul Sfânt,iar pe parcursul anului 1922 și 1923 s-au înregistrat mai multe botezuri în Duhul Sfânt.
Slavă Duhului Sfânt care a cercetat și poporul român cu experiențele de care au avut parte cei 120 din camera de sus în ziua Cincizecimii.

Florin Pop

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: