PREZENTARI

Cele mai frumoase plaje de care să te bucuri într-un sejur în Thasos

Situată în bazinul nordic al Mării Egee, insula Thasos, cea mai nordică insulă a Greciei, este foarte populară. Este a 12-a ca mărime și una din cele mai îndrăgite de turiști.

Plajele acestei insule sunt minunate, lăudate și majoritatea foarte aglomerate în lunile de vară. Cu toate acestea este insula care satisface toate gusturile și pretențiile, garatând atât relaxarea, deconetarea și leneveala la plajă, cât și distracția și agitația specifică de litoral.

Odată ajuns pe această insulă minunată îți va fi deosebit de greu să alegi o plajă de care să te bucuri, așa că îți propunem noi un top de 10 plaje pe care merită să ajungi, in 2021 in cadrul unei vacante in Thassos.

1.Golden Beach

La aproximativ 10 km de capitala insulei, Limenas, se întinde pe aproximativ 1 km, una din cele mai căutate plaje ale insulei Thasos, Chrysi Ammudia, numele internațional fiind Golden Beach.

--

Este o plajă cu nisip auriu incredibil de fin, ușor accesibilă, curată și suficient de lată încât să ai impresia că e aerisită, chiar și în plin sezon. Steagul Albastru garantează că este o zonă sigură, care corespunde tuturor exigențelor calitative și de siguranță.

Este preferata familiilor, deoarece acolo este amenajat și un mic parc de distracții pentru cei mici, dar și un centru de sporturi nautice. Există de asemenea taverne, terase și hoteluri care asigură turiștilor oferte atractive.

2. Paradise Beach

--

După cum îi spune și numele, pe plaja Paradise Beach chiar o să ai impresia că ai ajuns în paradis! La 25 km de Limenas, se întinde o plajă mărginită de stânci, cu nisip arămiu, care se pierde treptat în marea de un azur ireal.

Plaja este formată într-un golf, așa că e îmbrățișată de verdeață, fiind o plajă sălbatică, a cărui nisip fin și ape clare atrag o mulțime de turiști.

3. Marble Beach

Una din cle mai cunoscute plaje ale insulei Thasos este și Saliara, sau Marble Beach. Cred că v-ați dat seama că este specială?

De această dată imaginați-vă o plajă doar din pietricele rotunde, albe, ca de marmură, care se pierd în apa albastră de o claritate imepcabilă.

Plaja este populară datorită unicității sale, așa că nu e de mirare că în plin sezon este și destul de aglomerată. Accesul pe această plajă se face de pe plaja Макryammоs.

4. Plaja Makryamos

Plaja Makryamos, la doar 1 km de Limenas, este o plajă privată, a unui complex, cu nisip fin, amenajată cu șezlonguri, umbrele, parcare privată și baruri. Condițile sunt excelente, fiind una dintre cele 4 plaje din Thassos care au primit distincția Blue Flag.

5. Skala Rachoni și Skala Prinos

Plaja Skala Rachoni nu este una din plajele amenajate, deci este mai puțin cunoscută, ceea ce o face și o zonă mai liniștită.

Este perfectă pentru o escapadă în doi, pentru un timp de calitate petrecut în familie, pe un nisip fin, curat, dar care nu intră în mare foarte lin, deci necesită mai mare atenție când vă doriți să intrați la bălăceală.

În schimb, Skala Prinos este o plajă cu cu nisip fin, apă limpede și foarte puțin adâncă, fiind zona ideala de înot pentru copiii mai mici.

6. Tripiti Beach

S-ar traduce plaja ”găurită”, primindu-și numele de la o stâncă găurită de valurile mării, din imediata apropiere. Este situată în partea de sud-vest a insulei, la aproximativ 3 km distanță de Limenas.

Este o plajă nu foarte lată, formată din nisip și pietricele, iar intrarea în mare este destul de abruptă. Apa deosebit de limpede este numai bună pentru snorkeling, așadar este zona preferată de înotătorii experimentați.

7. Psili Ammos

La doar 5 km de Potos, plaja Psili Ammos e o plajă de 250 m lungime, preferată de practicanții de sporturi nautice. Este o zonă în care marea este de obicei mai agitată.

Cu un nisip alb, deosebit de fin, cu proprietăți curative, Psili Ammos îndeplinește condiții exclente pentru plajă, ceea ce o face aglomerată în plin sezon estival, mai ales că este ușor accesibilă.

8. Plaja Aliki

O plajă foarte îngustă, cu intrare lină în mare, perfectă pentru familii cu copii și înotători nu foarte experimentați este Plaja Aliki. Situată între două golfuri, oferă un peisaj minunat.

Este curată, întreținută, amenajată cu șezlonguri și umbreluțe, iar apa este limpede și calmă. Există și o mulțime de taverne și baruri, ceea ce o face foarte atractivă.

9. Metallia Beach

Plaja Mеtalliа se află la doar un kilometru de Limenaria, iar numele îi provine de la o fostă zonă în care se extrăgea și prelucra fierul. Într-un golf, între două stânci înalte, plaja formată din nisip și pietricele, ușor accesibilă, este amenajată și se află în topul zonelor preferate de turiști.

Apa impresionează prin culoare și claritate, fiind propice pentru snoorkeling.

10. Giola

Nu este chiar o plajă, dar e bijuteria insulei Thasos, deci nu poți să pleci fără să o vezi cu proprii ochi.

Este vorba despre o fostă grotă, a cărei tavan s-a prăbușit formând o piscină naturală, care atrage mii de turiști. Piscina cu diametru de cca.10 m, înconjurată de stânci înalte este din categoria locație greu de imaginat.

Peisajul îți va tăia respirația, vei vedea o minune care este chiar mai frumoasă decât în pliante, iar experiența pe care o vei trăi va fi una unică.

Thasos are plaje pentru toate gusturile și pretențiile, de la zone aglomerate, cu atmosferă tipică de litoral, la zone mai sălbatice, retrase, intime. Iată încă un motic pentru merită să petreci vacanta 2021 in Grecia.

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura