StiriSTIRI EXTERNE

Președintele Poloniei: Sunt un creștin practicant. Mă rog. Nu mi-e rușine de asta, iar pentru mine valoarea familiei este neprețuită. Familia e fundamentul fiecărei națiuni

Într-un interviu pentru Fox News cu Tucker Carlson, președintele Andrzej Duda a vorbit despre actuala criză a migrației și despre politicile pro-familiale poloneze.

Duda a menționat că, în 2015, Polonia a respins sistemul de cote de migranți propus de țările UE, cum ar fi Germania, care ar implica ca fiecare stat membru să fie obligat să accepte un anumit număr de migranți.

„Am dat un răspuns foarte clar la asta. Oricine dorește să vină în Polonia, oricine caută ajutor sau asistență, în special refugiații care caută adăpost pentru că sunt amenințați de război sau persecutați în țările lor, dacă vor să vină în Polonia, vrem să rămână în Polonia, să trăiască în Polonia”, a spus el.

Președintele a adăugat, totuși, că guvernul polonez nu a fost de acord cu transferul forțat al migranților în Polonia.

Sunt creștin. Sunt un creștin practicant. Mă rog. Nu mi-e rușine de asta și pentru mine valoarea familiei este neprețuită. Susțin familiile. Sunt pro-viață. Apăr viața. Cred că viața este sacră. Cred că ar trebui păzită”, a punctat Andrzej Duda.

--

Duda a subliniat sprijinul său consistent pentru „o acțiune pro-familie hotărâtă și vastă” și a reamintit că Constituția poloneză a definit căsătoria ca o uniune a unui bărbat și a unei femei.

Președintele a subliniat că oferirea de sprijin financiar familiilor de către un guvern a fost, de asemenea, crucială atât din punct de vedere politic, cât și personal. De exemplu, el a oferit revoluționarul program de beneficii pentru copii „500+”, care a fost una dintre promisiunile electorale ale lui și ale Partidului Lege și Justiției (PiS) în 2015.

Citeste mai mult

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura