ANUNTURI

Biserica Happy Valley din Phoenix depăşeşte pragul de 1000 de membri

tnUna dintre cele mai mari comunităţi din diaspora română se află în metropola Phoenix, capitala statului Arizona. Înfiinţată în toamna anului 1986 cu un număr de 36 de persoane adulte, Biserica Happy Valley şi-a inaugurat primul sanctuar în luna decembrie, 1987. Încredinţaţi deplin în planul şi călăuzirea lui Dumnezeu precum şi datorită creşterii continue a numărului de credincioşi, ca urmare a fenomenului de imigraţie si emigraţie, fraţii de la Happy Valley au început în primăvara anului 2001, construcţia unui nou locaş de închinare. Finalizată 5 ani mai târziu, clădirea bisericii penticostale Happy Valley, prin dimnensiunea şi capacitatea sanctuarului de găzduire (aproximativ 3.000 de persoane), conferă comunităţii penticostale românesti din statul Marelui Canion calificativul de a fi proprietarii celei mai mari construcţii apârţinând unei comunităţi româneşti din diaspora. Proprietatea bisericii se întinde pe o suprafaţă de 28 acri (aproximativ 11 hectare). Consacrarea Casei de Rugăciune “Happy Valley” s-a desfăşurat la data de 6 Aprilie, 2006 prin participarea a aproximativ 3.000 de persoane, a ambasadorului României în SUA, la timpul respectiv, domnul Sorin Ducaru, a congressman-ului Trent Franks, precum şi a altor personalităţi din viaţa politică şi socială americană.

La data de 22 aprilie, 1990, după un timp de post şi rugăciune, membrii comunităţii încredinţează slujba de păstor senior al bisericii, fratelui Cornel Avram, care păstoreşte biserica şi în prezent. Creşterea spirituală dar şi numerică a bisericii, în decursul anilor care au urmat, constitue o mărturie elocventă privind lucrarea Duhului Sfânt, prin harul Domnului Isus Hristos şi a prezenţei nemijlocite a lui Dumnezeu în mjlocul acestei congregaţii. Un exemplu concludent, privind dinamica bisericii, a fost oferit într-un raport de evidenţă, de secretarul bisericii, fr.Petru Creţiu : „La începutul anului 1995, numărul membrilor majori ai bisericii s-a ridicat la cifra de 77. În decurs de 12 ani, din 1995 şi până la sfârsitul anului 2007, în biserică s-au botezat în apă 364 de persoane, au avut loc 376 de binecuvântări de copii şi 102 căsătorii. La sfârsitul anului 2007 au fost înregistraţi 871 de membri, la care se adaugă desigur copiii şi aparţinătorii. Actualmente, Biserica Happy Valley din Phoenix, Arizona, prin Harul Domnului Isus Hristos, este formată din 1.108 membri majori şi 985 de aparţinători (copiii şi cei care nu sunt membri), în total 2.093 de suflete.

În concluzie, cunoscând lucrarea binecuvântată şi în plină desfăsurare la Biserica Penticostală Happy Valley din Phoenix , în mod inevitabil gândul ne duce la relatarea din Cartea Faptele Ap. cap 2 vers.47: „Ei lăudau pe Dumnezeu şi erau plăcuti în faţa întregului norod. Şi Domnul adăuga în fiecare zi la numărul lor, pe cei ce erau mântuiţi”.

Radu Oprea

Phoenix, Arizona

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura