DEVOTIONALEEDITORIALE

Devoțional | Sunt dușmani pe urmele tale?

A auzi vocea lui Dumnezeu este o modalitate excelentă de a combate frica.

După aceea, fiii lui Moab şi fiii lui Amon şi cu ei nişte maoniţi au pornit cu război împotriva lui Iosafat. (2 Cronici 20:1)

În versetul de astăzi, moabiții, amoniții și maoniții s-au pornit împotriva regelui Iosafat și a poporul lui Iuda. În alte locuri din Vechiul Testament, iebusiții, hitiții și canaaniții făceau probleme oamenilor lui Dumnezeu.

Dar, la noi, este vorba despre teamă, boli, stres, probleme financiare, nesiguranță, vecinul neplăcut etc.

Mă întreb, oare ce dușmani te urmăresc chiar acum? Oricare ar fi, poți învăța din reacția împăratului Iosafat la dușmanii care îl urmăreau. Prima reacție a fost frica, dar apoi a făcut repede altceva: și-a propus să-L caute pe Domnul. Hotărât să-L audă pe El, Iosafat chiar a proclamat în același scop un post în toată împărăția sa. Știa că trebuie să-L audă pe Dumnezeu vorbind. Avea nevoie de un plan de luptă și numai Dumnezeu îi putea da unul care să aducă biruință.

La fel ca Iosafat, ar trebui să dezvoltăm obiceiul de a alerga la Dumnezeu, nu la oameni, atunci când avem probleme. Ar trebui să-L căutăm pe El, mai mult decât să apelăm la înțelepciunea noastră sau la opiniile altor oameni. Trebuie să ne întrebăm dacă atunci când ne confruntăm cu probleme „alergăm la telefon” sau „alergăm la Tron”. Dumnezeu poate folosi o persoană pentru a ne da un sfat, dar întotdeauna trebuie să-L căutăm mai întâi pe El. Citeste mai mult

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: