DEVOTIONALEEDITORIALE

Copiii creștini părăsesc credința. Ce putem face în legătură cu asta?

Un număr astronomic de tineri creștini abandonează credința după ce părăsesc ”cuibul” (adică acel cămin unde au fost crescuți aceștia). Un sondaj recent al New LifeWay Research arată că două treimi din tinerii creștini încetează să mai frecventeze biserica cel puțin un an în cadrul vârstelor de 18 și 22 de ani.

Un studiu al Assemblies of God (Adunările lui Dumnezeu, organizația din America) arată că “cel puțin jumătate și posibil peste două treimi dintre tinerii creștini se vor îndepărta de credință în timp ce frecventează un colegiu sau o universitate necreștină”. Un studiu similar al Southern Baptist Convention (Convenția Baptistă Sudică din America) “indică faptul că acești tineri își pierd, în prezent, 70-88% din tinerețe după primul an de facultate”.

Mama Bear Apologetics

În cartea sa recentă, Mama Bear Apologetics (Apologetica mamei urs, disponibilă pe Amazon, se poate comanda făcând click pe copertă sau pe link), Hillary Morgan Ferrer oferă o realitate sumbră când vine vorba de adolescenții noștri creștini și de douăzeci de ani: “Majoritatea studiilor indică între 45%-48% dintre tineri părăsesc biserica după primul an de facultate și nu se mai întorc niciodată”. (pag. 27)

Dacă exodul masiv din partea tinerilor pe care îl trăim în cadrul bisericii nu ne-ar privi pe noi ca părinți, eu cred că ar trebui de fapt să ne preocupe.

De ce părăsesc copiii credința?

Unul dintre principalele motive citate pentru acest exod al tinerilor de către Tom Bisset în cartea sa Why Christian Kids Leave the Faith (De ce părăsesc credința tinerii creștini, disponibilă pe Amazon, se poate comanda prin click pe link sau pe copertă) este surprinzător de simplu: “Au plecat pentru că nu au deținut niciodată o credință a lor personală”.

Cu alte cuvinte, credința lor a fost o mlădiță a călătoriei spirituale a părinților lor. La fel ca Esau (vezi Geneza 25:19-34), care nu a apreciat dreptul de naștere pe care tatăl său a vrut să-l acorde, acești copii nu și-au găsit niciodată o credință personală a lor proprie. Nu s-au luptat niciodată cu Dumnezeu așa cum a făcut Iacov (vezi Geneza 32:22-32). Nu s-au certat niciodată cu ideile bărbaților și femeilor. Nu au învățat niciodată cum să învingă în viață. Și când se confruntă cu idealuri lumești susținute de ideologia seculară populară, credința acestor tineri nu putea rezistă. CITESTE MAI MULT:https://crestinismtrait.blogspot.com/2021/04/copiii-crestini-parasesc-credinta-ce.html

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: