StiriSTIRI EXTERNE

Creștinii, cea mai persecutată minoritate din lume

Care este cel mai persecutat grup religios din lume astăzi? Răspunsul, în termeni de cifre și de grozăvii, ar putea să vă surprindă, analizează PragerU.

Este vorba despre creștini, în special de creștinii care trăiesc în țări majoritar musulmane, țări în care creștinii au precedat adesea musulmanii de secole. Nu este vorba despre hărțuirea de tipul „Războiul împotriva Crăciunului”, ci despre persecuția „stai la locul tău sau te vom ucide”. În mod uimitor, mass-media occidentală abia admite ceea ce se întâmplă.

Dar să analizăm mai atent problema, pentru că ne va spune multe despre lumea în care trăim.

În urmă cu o sută de ani, 20% din Africa de Nord și Orientul Mijlociu, locul de naștere al Creștinismului, era creștină. Astăzi, creștinii reprezintă 4% din populație. O mare parte din acest declin a avut loc în ultimul deceniu. În esență, musulmanii curăță Africa de Nord și Orientul Mijlociu de creștini.

Să luăm Egiptul ca exemplu. În ultimii doi ani, zeci de mii de copți au părăsit țara. Și mulți alții vor să plece, dar pur și simplu nu își permit. Motivul pentru care vor să plece nu este un mister.

--

sursa: https://europanews.ro/crestinii-cea-mai-persecutata-minoritate-din-lume/#new_tab

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d