ANUNTURI
Trending

Emanuel Conțac: O veste tristă pentru toți cei care l-au cunoscut pe profesorul Corneliu Constantineanu: astăzi, la ora 6.00, a trecut la Domnul.

O veste tristă pentru toți cei care l-au cunoscut pe profesorul Corneliu Constantineanu: astăzi, la ora 6.00, a trecut la Domnul.

Joia trecută primeam de la el un ultim mesaj, în care îmi spunea că starea lui generală s-a îmbunătățit, dar că se află permanent sub oxigen, fiindcă saturația nu depășește 90%. Se aștepta ca drumul spre refacere să fie lung și sinuos, dar în final corpul lui a cedat sub asaltul virusului.

L-am întâlnit prima dată pe Corneliu în 2010, la Centrul Areopagus din Timișoara, în contextul lansării volumului „Costul uceniciei”, de Dietrich Bonhoeffer. Anul 2010 a fost cel în care s-a adăugat echipei de la ITPB, în urma titularizării pe un post de conferențiar care cuprindea preponderent cursuri de teologie paulină.

Sub coordonarea lui Corneliu, jurnalul teologic Plērōma a trecut printr-un proces de „rebrănduire” care a schimbat fața publicației. Formatul a fost schimbat, s-a introdus procesul de „peer-review”, iar tehnoredactarea a fost încredințată unui specialist în domeniu. De altfel, cu vreo trei săptămâni în urmă, când Corneliu încă nu era afectat de Covid, făcuserăm amândoi planuri privitoare la două numere din Plērōma care urmează să intre în lucru.Tot lui Corneliu îi datorăm îmbunătățirea substanțială a bibliotecii ITPB.

În urma eforturilor sale, o organizație canadiană s-a angajat să ne doneze jumătate din costul achiziționării licenței pentru un software specializat pentru bibliotecile instituționale.Când conf. univ. dr. John Tipei și-a încheiat mandatul la ITPB, la conducerea instituției a venit Corneliu, timp de un mandat (2010-2014). Peste doi ani avea să se mute la Timișoara și să se titularizeze ca profesor la Facultatea de Științe Umaniste și Sociale a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad.

--

Prin plecarea lui fulgerătoare, la 53 de ani, intră în rândul celor de care ne vom aminti, în mod reflex, atunci când vom vorbi despre cei care au plecat dintre noi în timpul pandemiei din 2020-2021. Dumnezeu să dea mângâiere familiei îndoliate!

Emanuel Conțac

--
-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura