ANUNTURIStiriSTIRI EXTERNE
Trending

ECHIVALENTUL PAȘAPORTULUI DE VACCINARE PENTRU COPII: Cine nu va avea un cod QR nu va putea intra în școală!

Reprezentanții școlilor susțin că aplicația de urmărire COVID va contribui la siguranța copiilor. Însă criticii avertizează că această tehnologie care li se impune elevilor pentru a putea participa la cursuri le încalcă acestora dreptul la viață privată.  

Școlile din Los Angeles plănuiesc să se redeschidă de luna viitoare – iar când o vor face, fiecare copil va fi obligat să folosească o aplicație de urmărire COVID, produsă de Microsoft, al cărei cod QR va fi scanat zilnic înainte de intrarea în clase, informează Children’s Health Defense. 

Districtul Școlar Unificat al Los Angelesului (LAUSD) a anunțat luna trecută lansarea Permisului Zilnic/„Daily Pass”, un sistem de urmărire COVID dezvoltat de Microsoft. Aplicația îi va scana pe copii în școli, folosind un cod de bare, pentru a corela informații despre controalele medicale, testele și vaccinările COVID. 
Permisul Zilnic generează un cod QR unic – în fiecare zi, pentru fiecare student și membru al personalului – care permite accesul în câte un anume loc din Districtul Școlar Unificat al Los Angelesului. Pentru a avea acces la ore, un copil trebuie să aibă rezultat negativ la testul COVID, să nu prezinte simptome specifice și să aibă o temperatură sub 37 de grade. 
Toate datele colectate de aplicație vor fi raportate autorităților sanitare. Datele anonimizate din Permisul Zilnic vor fi folosite de colaboratorii LAUSD din cercetare și sănătate – Stanford  University, UCLA, The Johns Hopkins University, Anthem Blue Cross, Healthnet și Cedars Sinai – „pentru a concepe planuri și strategii” care să fie implementate în medii școlare sigure, au declarat reprezentanții școlilor.  RELATEAZA Activenews

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: