COVID 19StiriSTIRI EXTERNE

COVID-19: criza din Brazilia, un avertisment pentru restul lumii

Am pierdut războiul. Este ca și cum o bombă atomică ar fi lovit Brazilia” – o afirmaţie sumbră a guvernatorului statului Espírito Santo, care rezumă criza în care se află ţara. Sistemul sanitar brazilian se confruntă cu o criză fără precedent, în timp ce o nouă variantă a SARS-CoV-2 alimentează o creștere record a cazurilor de COVID-19.

Brazilia s-a trezit într-un nou scenariu de coșmar, unul care sfidează așteptările experţilor cu privire la modul în care imunitatea de turmă intervine în traiectoria pandemiei, arată o analiză a ziarului The Atlantic. O comunitate poate fi protejată dacă aproximativ 70% dintre membrii săi au deja imunitate, afirma anul trecut medicul Anthony Fauci, directorul Institutului National al SUA pentru Alergii si Boli Infecţioase. Totuși, în Manaus, capitala statului Amazonas, unde aproximativ 76% dintre locuitori dezvoltaseră anticorpi în noiembrie, al doilea val de pandemie a adus o creștere dramatică a numărului de cazur de COVID-19, dar și de decese, începând cu luna ianuarie.

Ceea ce se întâmplă în Brazilia, ţara cu al doilea cel mai mare bilanţ de decese din lume, după cel al Statelor Unite, reprezintă o ameninţare și pentru celelalte state, a declarat directorul OMS pentru situaţii de urgenţă sanitară, Michael Ryan, avertizând că acum nu este timpul pentru o relaxare a măsurilor de siguranţă.

COVID-19, criza care scufundă Brazilia

În timp ce multe dintre statele lovite puternic de pandemie par să controleze destul de bine situaţia sau chiar să facă mici pași spre normalitate, Brazilia, deja foarte afectată de primul val, pare să intre în cea mai sumbră fază a pandemiei.

În ultima săptămână din februarie, media zilnică a deceselor provocate de COVID-19 la nivel naţional ajunsese la 1.208, dar la 3 martie ţara a atins cel mai mare număr de morţi înregistrat într-o singură zi: peste 1.900.

citeste mai mult: https://semneletimpului.ro/analize/top/covid-19-criza-din-brazilia-un-avertisment-pentru-restul-lumii.html

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: