EDITORIALE

Viorel Iuga: ”Săptămâna Căsătoriei 2021” – ”Dragostea este îndelung răbdătoare”.

Cu ajutorul Domnului am intrat în ”Săptămâna Căsătoriei 2021”. Pentru meditațiile zilnice și practice din această săptămână am ales să merg pe câteva fraze din ”capitolul iubirii”, 1 Corinteni 13. Astăzi ne amintim că: ”Dragostea este îndelung răbdătoare”.

Știm că apostolul se referă la toate relațiile, dar noi aplicăm acest îndemn în mod special la relația din familie. Aceasta înseamnă că soțul care iubește este îndelung răbdător. El este răbdător cu soția indiferent de vârstă și de starea în care este ea. El este răbdător cu copiii, chiar dacă ei sunt plini de energie și uneori mai puțin ascultători. Nu toți socrii sunt cei mai buni oameni de pe fața pământului. Din iubire față de Dumnezeu și față de soție, soțul va fi răbdător cu ei. Nici părinții lui nu sunt desăvârșiți. Unii au putea fi deja bătrâni, mai capricioși, mai mofturoși, poate chiar mai acizi. Un soț plin de iubirea divină va avea răbdare și cu ei. La fel stau lucrurile și în cazul soției iubitoare.

Prin puterea lui Dumnezeu și cu ajutorul Lui ea este răbdătoare cu soțul care nu mai arată și nu se mai comportă ca la început, cu copiii care îl pot prefera uneori pe tata și alteori preferă să fie cu prietenii, cu părinții ei în vârstă și neputincioși și cu socrii mai puțin iubitori și amabili. Lucrurile nu se schimbă nici în dreptul copiilor. Chiar dacă nu au maturitatea celor mari, ei trebuie să fie răbdători cu frații și surorile din familie, cu părinții care ”pricep” mai greu anumite schimbări sociale și cu bunicii care pot fi neputincioși sau mofturoși. Vă întrebați de unde poate avea cineva atâta răbdare? Cu siguranță nu din natura omenească, ci din natura divină oferită de Dumnezeu prin nașterea din nou, prin locuirea Duhului Sfânt în viața lui. Vă propun să ne analizăm răbdarea față de toți cei din familie, să constatăm realitatea și să decidem înțelept pentru viitor. Unde stăm bine să perseverăm și unde stăm mai puțin bine să ne schimbăm. Este adevărat că schimbarea nu depinde numai de noi.

Dacă vrem să avem mai multă răbdare, trebuie să îi cerem ajutorul și lui Dumnezeu și altora care ne pot ajuta. Conștineți că dragostea este îndelung răbdătoare să Îi mulțumim frumos lui Dumnezeu că a fost așa de îndelung răbdător cu noi. Să Îl rugăm frumos să ne ierte greșelile din momentele sau zilele în care am fost agitați, pripiți, nervoși, supărați. Să îi cerem o reumplere cu iubire pentru a avea mai multă răbdare. Să Îl rugăm să ne păstreze privirile în mod continu la Domnul Isus Cristos și inspirați din Modelul Său să fim mai răbdători, mai îndelung răbdători cu cei din familia noastră.

--

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: