EDITORIALE

Scopul care apare când îl atingi

Îmi place să privesc în urmă. Când sunt pe munte, poate fi și un pretext ca să mă odihnesc, însă o fac și ca să văd pe unde am trecut, cât am urcat.

Și cel mai bine te odihnești cu picioarele la vale, așadar nu mă uit doar puţin peste umăr, într-o doară, ci cu totul, astfel încât să am o imagine cât mai largă. Uneori mă întreb cum am reușit să depășesc anumite obstacole. De sus par mai dificile decât sunt de fapt. Alteori ceaţa, ploaia sau vântul mă privează de astfel de momente, nu văd bine nici pe unde am venit, nici exact unde duce cărarea. Așa că adesea mă opresc și caut un adăpost. Sau trag de mine să ajung repede sus, fără să mă bucur de peisaj, calculând riscuri, încercând doar să trec mai repede prin situaţie. De multe ori mă rog și în același timp mă întreb de ce m-am pornit, de ce nu m-am informat mai bine și alte de ce-uri mai degrabă inutile la acel moment.

M-am rătăcit de câteva ori. Fiind cu persoane mai experimentate decât mine, în care aveam încredere, nu mi s-a făcut frică (foarte tare). Cel puţin nu a fost atât de grav încât să apelăm la Salvamont. Și faptul că scriu acum despre asta e dovada că, până la urmă, ne-am regăsit drumul. Sau am creat, fără să vrem, poteci noi. Recunosc, sunt multe trasee pe care nu le-am făcut încă. Echipamentul e al unui amator, iar hărţile… eh, sunt și momente în care știu unde e nordul.

Mersul pe munte înseamnă uneori satisfacţii personale greu de înţeles de cei care nu îl practică. Efortul poate avea efectul de a așeza gânduri și de a lărgi perspective.

Scopul pe care mi l-am propus este să ajung pe vârf. Pe parcurs însă mi se modifică trăirile, îmi ajustez așteptările, amân momentul atingerii vârfului pentru diverse alte momente, care atunci mi se par mai importante sau necesare chiar pentru a ajunge pe vârf. Așa că scopul iniţial este doar motorul care m-a pus pe traseu. Dar un lucru e sigur: când ajung sus, nu mai sunt omul care a pornit la drum.

citeste mai mult: https://alfaomega.tv/viata-spirituala/identitate-spirituala/14137-scopul-care-apare-cand-il-atingi?fbclid=IwAR0845XFBok5L2WWZmPM6HqcdDh4rlvSK2FRPi_4J9kmxJBqPT1mY5nYEnI

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: