EDITORIALE

Pastorul Ioan Alexandru Lăpugean (1949-2020) a fost chemat acasă!

În această seară (27 decembrie 2020) şi-a sfârşit alergarea pământească unul dintre păstorii care a influențat cel mai mult viața mea. Pastorul pe care l-am cunoscut din copilărie, omul care m-a botezat şi care m-a încurajat să merg la Seminar, cel care a predicat la nunta şi ordinarea mea, consilierul meu spiritual în momentele grele ale slujirii, a fost chemat de Mântuitorul nostru drag să-şi primească cununa.

Fratele Nelu, aşa cum îl cunoşteam cu toții, s-a născut la data de 13 februarie 1949, în familia unui diacon baptist, o familie numeroasă în care au crescut 11 copii, din localitatea Jupâneşti, județul Timiş.

Auzind Evanghelia a conştientizat, încă din tinerețe, faptul că are nevoie de un Mântuitor personal, s-a pocăit de păcatele sale şi a fost botezat, în data de 13 iunie 1970, în Biserica Creştină Baptistă din Sinteşti de către pastorul Gavril Crişan.

Încă din copilărie a avut dorința de a predica Evanghelia, astfel că între anii 1974-1978 a urmat cursurile Seminarului Teologic Baptist din Bucuresti.

După terminarea studiilor a venit să slujească în cercul de biserici Făget, format din Bisericile Creştine Baptiste din localitățile Făget, Sinteşti, Coşteiu de Sus şi Bichigi.

--

A fost ordinat ca păstor în data de 9 noiembrie 1980 în Biserica Baptistă din Făget. Din comisia de ordinare au făcut parte păstorii: Ioan Trif, Laurențiu Tuțac, Dragoş Hudema, Mihai Mihuț, Busuioc Belciu, Viorel Clintoc, Gheorghe Băleanu, Dumitru Turcin, David Nicola şi Ioan Lupulescu.

Între anii 1992-1998 a fost implicat în construirea clădirii Bisericii Baptiste din Făget, inaugurarea noului lăcaş de închinare având loc în data de 10 mai 1998.

A mai slujit în Bisericile Baptiste din Susani, Cliciova, Dumbrava, Margina, dar şi în alte localități din zona Făgetului.

--

A fost implicat în plantarea şi construirea Bisericii din Dumbrava, dar şi în repararea lăcaşurilor de cult din Tomeşti şi Româneşti.

Între anii 2009-2015 a fost vicepreşedinte al Comunității Bisericilor Creştine Baptiste Timişoara, dar a fost şi membru în comitetul Casei de Pensii şi Ajutoare a Cultului Creştin Baptist din România.

A editat un mic Almanah al Bisericilor Creştine Baptiste din zona Făgetului (2015) şi cărțile: Ilustrații pentru predici, Spicuiri din Biblie şi Profetul Ilie.

A fost căsătorit cu sora Ana Pătraşcu, iar Dumnezeu i-a binecuvântat cu 5 copii: Amiel Magdiel, Corneliu Otniel, Samuel, Iosif şi Emanuel Zaharia. Doi dintre băieții lui, Iosif şi Emanuel Zaharia slujesc astăzi ca păstori.

Dumnezeu să mângâie familia îndoliată!

P.S. Ataşez câteva fotografii din viața dânsului.

Ionel L. Țuțac

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura