EDITORIALE

China: Clădirile bisericilor închise trebuie vândute, închiriate sau demolate

Autoritățile locale vor să reutilizeze locașurile de închinare. Acestea sunt transformate în centre de propagandă, locuri de divertisment sau fabrici. Unele sunt chiar demolate.

Peste 70 de biserici protestante au fost închise anul trecut în orașele din Lianyungang și Suqian din provincia Jiangsu. Pentru a împiedica congregațiile să își reia adunările, guvernul a decis să le demoleze locașurile de închinare sau să se folosească de ele pentru alte scopuri.

În luna august, la o întâlnire a conducătorilor bisericilor din Bailu, un oraș din județul Guannan din Lianyungang, autoritățile din zonă le-au explicat că bisericile goale, rămase după ce congregațiile au fuzionat, trebuie să fie închiriate sau vândute.

Una dintre bisericile, care fusese nefolosită de la închiderea sa în iunie anul trecut, a fost dată în chirie pe 25 august. O altă biserica a fost vândută în aceeași lună. „Guvernul desființează bisericile”, a afirmat conducătorul bisericii.

Unele locașuri de închinare au fost deja vândute înainte de întâlnirea ce a avut loc în august. Printre acestea se află și Biserica Chenzhuang, care a fost vândută pe 26 iulie pentru suma de 20.000 RMB (aproximativ 3.000 USD). „Nu am avut ocazia să ne salvăm biserica”, a declarat un membru al bisericii.

citeste mai mult: https://www.stiricrestine.ro/2020/11/16/china-cladirile-bisericilor-inchise-trebuie-vandute-inchiriate-sau-demolate/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: