EDITORIALE

GHIȚĂ IGNAT – URSUL CARPATIN pentru DANI MOCANU

Citeam în presă zilele trecute, cum celebrul manelist Dani Mocanu a făcut un anunț public cu privire la credința sa. Spunea că după ce onorează anumite contracte semnate deja, nu va mai cânta manele, ci va cânta doar cântări de laudă lui Dumnezeu sau cântări religioase. Toate bune până aici, nimic rău în declarația sa, până la urmă este un motiv de bucurie, când cineva se hotărăște să nu mai cânte manele, ci să cânte lui Dumnezeu.

Dragă Dani, decizia ta este pentru mine o veste bună, însă vreau să te întreb dacă înțelegi ce presupune să renunți la stilul tău de viață pentru a duce o viață de creștin autentic? Anunțul pe care l-ai făcut, sunt sigur că a fost un motiv de bucurie pentru familia ta, în special pentru mama ta, care am înțeles că este o femeie credincioasă. Te-ai gândit că, dacă ceea ce ai declarat vor rămâne doar niște vorbe goale, bucuria familiei tale se va transforma într-o mare întristare și dezamăgire?

Dă-mi voie să-ți scriu câteva cuvinte despre ce înseamnă pocăința, așa cum am experimentat-o eu. Pocăința vine la pachet cu lepădare de sine, nu eu spun asta, ci Domnul Iisus (Matei 16:24). Asta înseamnă că atunci când cineva te înjură, tu să îi vorbești frumos, când te blestemă tu să îl binecuvântezi, când îți va da o palmă, tu să întorci și celălalt obraz… îl vei urma tu pe Iisus, Dani Mocanu, în astfel de situații sau te vei răzbuna cu furie???

În același verset din Matei 16, zice Domnul Iisus că pocăința vine la pachet cu Crucea, nu aceea din aur de pus la gât, nici aia tatuată mare pe spate sau pe piept, ci Crucea, care de cele mai multe ori înseamnă încercare, suferință, lipsuri, necazuri, nu de la mine zic acestea, vezi ce zice Biblia în Faptele Apostolilor 14;22. Îl vei urma tu pe Iisus trăind și înaintând prin credință Dani sau în lipsuri și nevoi te vei întoarce la a face combinații???

Același verset, același Domn Iisus Hristos zice că după ce te-ai lepădat de tine și ți-ai luat crucea, abia atunci poți să Îl urmezi. Și să-L urmezi pe El nu este o sarcină ușoară, când nu vei mai cânta manele pentru a-i distra pe cei din discoteci, va trebui să te aștepți la un val mare de ură și frustrare (cu înjurături, blesteme și toate alea) din partea lor, când numărul fanilor va scade și nu vei mai fi atât de popular, când cei apropiați vor zice că ai înnebunit cu credința ta, când banii din cont nu vor mai fi atât de mulți, când… când… când… vei continua tu atunci să Îl urmezi pe Iisus? sau ți se va înmuia inima și te vei întoarce din nou la ceea ce făceai mai înainte???

--

Nu îți scriu să te descurajez… departe de mine acest gând, ci îți scriu să te încurajez (așa cum și Biblia o face) să îți faci bine socoteala cu privire la ce vrei să faci cu viața ta.

Partea bună la tot ceea ce ți-am scris este că în toată această călătorie, numită „a-L urma pe Iisus”, ai alături cel mai de nădejde Prieten pe care l-ai avut vreodată. Daca ți-ai făcut bine socoteala și hotărârea ta de a-ți preda viața lui Iisus Hristos este sinceră, nu trebuie să te îngrijorezi de ce vei face sau cum te vei descurca în situațiile descrise mai sus, pentru că Însuși Cel pe care te-ai hotărât să Îl urmezi, îți va da credință, putere, te va întări, ca prin toate situațiile dificile să poți trece biruitor!

Se merită să lași faimă, bani, renume, pentru Hristos? DA, SE MERITĂ!!! Nimic din tot ce ai câștigat pe acest pământ, oricât de mult, oricât de valoros, oricât de important, nimic nu va putea să-ți salveze sufletul. Nimeni și nimic nu va sta cu tine la judecată, când vei sta înaintea lui Dumnezeu, nici un tovarăș, nici un fan, nici un neam, nimeni și nimic nu poate fi acolo cu tine. Singurul care are puterea și vrea să-ți fie alături, acum dar și în veșnicie, care poate și care vrea să ia asupra Lui toată mizeria, păcatul, greșelile tale este Iisus Hristos, despre care ai spus că vrei să Îl urmezi.

--

Mă voi ruga pentru tine și fac apel la toți cei care cred că Dumnezeu încă schimbă viețile și inimile oamenilor, indiferent de trecutul lor, să se roage ca Dumnezeu să lucreze cu putere în dreptul tău.

Dumnezeu să te binecuvânteze cu înțelepciune să iei decizia cea mai bună pentru viața ta. Sincer, m-aș bucura să aud vești bune despre viața ta schimbată de Dumnezeu prin Iisus Hristos.

sursa: https://georgeignat.com/2020/11/12/pentru-dani-mocanu/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: