EDITORIALE

Petru Huțuțui: CAPITULEAZĂ

Într-un moment special am auzit la un prieten următoarea expresie: “Ferește-te de omul care nu mai are ce pierde!”
Când nu mai are ce pierde, omul acceptă sacrificii pe care altădată nu le-ar fi acceptat.

Plusul de adrenalină stimulează realizări fizice de neexplicat, trece prin ape greu de străbătut, prin foc, se aruncă în gol sau doboară înălțimi. Acesta este PROFILUL OMULUI CARE A CAPITULAT. El nu mai are ce pierde și nu mai are ce să apere.

Am auzit în aceste vremuri unice oameni vorbind tot mai mult despre îngrijorare, frici, stres, anxietate sau depresie. Ciudat este că vorbind tot mai mult despre aceste trăiri, ele se cuibăresc tot mai mult în gândurile cele mai ascunse. Specialiștii ne sfătuiesc să facem orice fel de mișcare fizică, să fim activi, să ne asumăm hobbyuri, jocul de șah, etc.

Dar după ce partida de pescuit, vânătoarea, sportul fizic, piesele de șah sunt închise în cutie, unde sunt depozitate trăirile acelea nepoftite? Soluția este CAPITULAREA. Aruncă prosopul, asumă slăbiciunile și predă cheia cu întreaga gestiune STĂPÂNULUI DE CARE NU SE PRINDE STRESUL.

Încetează să mai privești în cartea de identitate, la știrile nocive, la cântar, la aparatul de măsurat tensiunea arterială, temperatura corpului, sau în oglindă. Cu cât încerci să deții controlul, cu atât decazi, te istovești, pierzi, scazi în credință.

Nu te mai analiza prin comparație, nu-ți mai număra păcatele, nu le așeza ierarhic, nu le zugrăvi, ci, aruncă-le, CAPITULEAZĂ!
„Încredinţează-ţi soarta în mâna Domnului, încrede-te în El și El va lucra!” (Psalmul‬ ‭37:5‬ ‭VDC‬‬). Începe să privești atent la Domnul Isus, reperul, Marele Preot și predă-te Lui.
Ai auzit despre El, Îl respecți atât cât Îl cunoști, I te închini și crezi în El.

De acum uită-te doar la El, predă-I îngrijorările, fricile, vinovăția și limitările, dar acceptă cu bunăvoință toată oferta Lui. „Să ne concentrăm privind la Isus. El este Fondatorul credinței noastre și Cel care a realizat-o în mod perfect. Având în vedere bucuria de la final, El a suportat moartea pe cruce și nu S-a lăsat afectat de rușinea pe care aceasta o implica. În consecință, acum a ajuns să ocupe locul din partea dreaptă a tronului lui Dumnezeu” (Evrei‬ ‭12:2‬ ‭BVA).

https://www.facebook.com/100010531360763/posts/1288490291512004/?d=n

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: