EDITORIALE

Infidelitatea în căsătorie – Interviu cu dr. Aurel Bahnaru

Cum apare infidelitatea?

Dumnezeu a făcut familia, care are relații bazate pe dragoste. Familia este locul cel mai prețios, care trebuie păstrat și apărat, unde există cele mai curate relații.

De ce se întâmplă infidelitatea? De ce înșeală oamenii care par fericiți și din a căror viață pare să nu lipsească nimic? Sunt statistici care vorbesc de procente între 26% și 72%, în cazul femeilor căsătorite care au înșelat sau au vădit infidelitate. Pentru bărbați, procentul e între 13% și 67%, bărbați căsătoriți care și-au înșelat partenera.


Am putea defini infidelitatea ca o îndepărtare de partenerul cu care ai intrat în legământul de căsătorie și apropierea de persoane din afara acestei relații. Infidelitatea poate fi fizică, respectiv emoțională/psihică. Infidelitatea fizică are de-a face cu depășirea limitei unui spațiu privat și cu atingeri, gesturi voluptoase și chiar cu actul sexual interzis. Infidelitatea psihică sau emoțională este ușor de confundat cu prietenia, apare când nu putem crea limite, e prezentă prin cuvinte, gesturi sau atenții care vădesc afecțiunea pentru o persoană care nu este în relația de cuplu. E o încălcare interioară a loialității față de persoana pe care te-ai angajat s-o iubești și s-o protejezi.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: