EDITORIALE

Devoțional | De ce un Dumnezeu bun permite să se întâmple lucruri rele?

… orice ni se dă bun şi orice dar desăvârşit este de sus, coborându-se de la Tatăl luminilor, în care nu este nici schimbare, nici umbră de mutare. – Iacov 1:17

Când experimentăm tragedii teribile, răspunsul general este că suntem mânioși pe Dumnezeu. Oamenii întreabă în mod frecvent: „Dacă Dumnezeu este bun, atotputernic și plin de dragoste pentru noi, de ce nu oprește lucrurile care provoacă atât de multă durere?”

Satana se folosește de acestea pentru a ridica ziduri între Dumnezeu și persoana rănită. El vede oportunitatea și ne șoptește: „Dumnezeu nu este bun, nu este de încredere.” Totuși, noi știm din Cuvântul lui Dumnezeu că adevărul nu îl găsim la Satana – el este un mincinos și tatăl minciunii.

Citiți Iacov 1:17. Tot ce este bun vine de la Dumnezeu. Dumnezeu este bun și nu poate fi altfel, chiar mai mult: El nu se schimbă. El este stabil, credincios și consecvent. El este bun întotdeauna.

Este evident că Dumnezeu nu oprește mereu tragediile și uneori chiar nu înțelegem de ce se întâmplă lucruri rele. 1 Corinteni 13:12 spune că acum cunoaștem în parte. Despre credință ne amintim că ea presupune acceptarea întrebărilor fără răspuns. Avem nevoie să ne găsim satisfacția în a-L cunoaște pe Cel care cunoaște toate lucrurile și să ne punem încrederea în El.

--

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura