EDITORIALE

Peter Costea: Alegerile locale: ne-am vândut moștenira spirituală?

USR a scontat succese zdrobitoare la locale cu sprijinul multora dintre noi. Spuneam după europarlamentarele din 2019 că 2019 a fost pentru România ceea ce 1968 a fost pentru Europa Occidentală. 1968 a fost anul în care generația tânără occidentală s-a dezlipit de generația părinților ei, de rânduielile tradiționale, căutând un viitor fără valori creștine. După jumătate de secol, Occidentul a ajuns unde și-a dorit: o societate post-creștină.
Același proces de dezrădăcinare se petrece și în România zilelor noastre: generația în vârstă rămâne atașată de valorile tradiționale, iar cea tânără se detașează de ele.
Revenind la Nabot și Ahab (1 Regi 21), subiectul care l-am tratat ieri, izbește oferta făcută de Ahab lui Nabot. În schimbul viei, Ahab îi promite lui Nabot „o vie și mai bună” ori, „prețul ei în argint”. Nabot respinge oferta: via moștenită de la părinții lui nu e de vânzare.
USR, exponentul secularismului radical din România, a făcut creștinilor țării exact această ofertă: „o vie și mai bună” (adică secularismul cu valorile lui), plus „argint” (promisiunile unui viitor prosper din punct de vedere material, hedonist, într-o Europă care se duce pe apa sâmbetei).
Mulți dintre noi nu am rezistat acestei oferte. Din nefericire, vor fi consecințe, iar întoarcerea, din punct de vedere valoric, la România lui august 2020 va fi practic imposibilă. Nu e doar o coincidență că, tot acum, se readuce in discuție legalizarea parteneriatelor civile în România.

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: