ULTIMELE STIRI

A treia lege a sănătății: „Nu vă îngrijorați de nimic” | Gordon Lindsay

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00


În timpul campaniilor de rugăciune pentru vindecare vedem adesea oameni care umplu rândurile din față pentru a ne ruga pentru ei spre vindecare. Aproape jumătate dintre ei sunt afectați de probleme nervoase ca rezultat al îngrijorării și temerii. Oricât de puternică ar fi manifestarea puterii de vindecare, atunci când acești oameni sunt slujiți, ei nu vor putea fi eliberați până când nu va fi înlăturată cauza problemei lor.

Biblia spune:

„Cum sare vrabia încoace şi încolo şi cum zboară rândunica, aşa nu nimereşte blestemul neîntemeiat.” (Proverbe 26:2)

Stările de frică, neliniște și mânie pot avea efecte adverse asupra sistemului nervos. Dacă acestea nu sunt controlate, ele pot afecta stabilitatea psihologică a organismului. Glandele supraexcitate produc otravă în organism, cu rezultate devastatoare. După un val de teamă neașteptată, apare o stare de slăbiciune extremă. Tot așa, o izbucnire de mânie sau orice altă reacție excesivă emoțională pot aduce o persoană într-o stare fizică severă.

Mult mai distructive însă decât acestea sunt stările chinuitoare de teamă și neliniște. Toate acestea îi pot aduce pe creștini într-o stare în care, disperați, vor apela la serviciile unor așa-ziși medici care se dovedesc a fi necalificați. Tratamentul psihiatric profesional este extrem de scump și cel mai adesea este de puțin ajutor când vine vorba de eliberarea de legăturile demonice.

Teama nu are ce căuta în viața unui creștin. S-a spus foarte clar că nu poți avea credință și, în același timp, să te temi.

Isus i-a dojenit mereu pe ucenicii Săi, spunându-le să nu se teamă.

„Când L-au văzut pe Isus umblând pe apă, crezând că este o nălucă, au strigat plini de spaimă. Isus i-a liniștit spunându-le: „Îndrăzniţi, Eu sunt; nu vă temeţi!” (Matei 14:27)

Când ucenicii I-au spus lui Isus că fiica lui Iair este moartă, neținând seama că pentru părinții îndurerați nu mai exista nicio speranță, El a spus: „Nu te teme; crede numai, şi va fi tămăduită” (Luca 8:50)

Cei mai mulți dintre noi am dobândit un oarecare nivel de dominare a acestor emoții nefolositoare și dăunătoare, însă ceea ce un creștin pare aproape imposibil să controleze este neliniștea de zi cu zi. Este vorba de acel obicei constant de a ne îngrijora care, mai devreme sau mai târziu, ne va afecta sistemul nervos.

De exemplu, ulcerul de stomac, care le cauzează durere atâtor persoane, își are originea în general în lucruri cum ar fi îngrijorările de la locul de muncă, probleme familiale sau frustrări personale.

Rugăciunea nu poate asigura un remediu permanent până când nu este înlăturată cauza.

În medicina modernă se practică uneori o operație cât se poate de ingenioasă, numită vagotomie, acelor persoane care suferă de mult timp de ulcer de stomac. Sunt anumiți nervi care conectează creierul cu stomacul. Când o persoană este cuprinsă de frică, neliniște sau orice altă emoție puternică, acei nervi transmit mesajul stomacului. Dacă persoana rămâne multă vreme în această condiție, va ajunge să sufere de ulcer. Prin vagotomie are loc secționarea chirurgicală a acestui nerv pneumogastric prin care creierul comunică cu stomacul. În urma acestei intervenții, stomacul se vindecă.

Ar fi însă mult mai simplu și mai puțin costisitor dacă aceste persoane ar urma tratamentul prescris în Filipeni 4:6:

„Nu vă îngrijoraţi de nimic; ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri.”

Apostolul Pavel ne spune că nu trebuie să ne îngrijorăm de nimic. Însă mai important este faptul că ne arată cum ne putem bucura de această stare de fericire. Este zadarnic să-i spui unei persoane aflate în necaz să nu se îngrijoreze. Cei mai mulți oameni, chiar și atunci când folosesc cea mai bună judecată și dau dovadă de cât se poate de multă prudență, realizează că li se pot întâmpla și lor în viață lucruri neprevăzute și extrem de tulburătoare.

Trăind într-o lume atât de rea, cum putem să le spunem oamenilor să nu se îngrijoreze?

Trebuie să facem din rugăciune o prioritate. Zilnic trebuie să avem un timp de rugăciune. Prin rugăciune, așezăm în mod deliberat în mâinile lui Dumnezeu toate lucrurile ce țin de viața noastră, de casă, de familie, de copii, de locul de muncă. Apoi, și nu altfel, ne vom putea uita la promisiunea lui Dumnezeu din Romani 8:28:

„De altă parte, ştim că toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu, şi anume spre binele celor ce sunt chemaţi după planul Său.”

Dacă ne vom încredința zilnic viețile în mâna lui Dumnezeu, atunci cu siguranță vom vedea purtarea de grijă divină a Lui lucrând de partea noastră și astfel ne vom trăi viața conform modelului intenționat de El.

Mulți oameni nu au parte de sănătate divină pentru că nu și-au încredințat pe deplin viața în mâna lui Dumnezeu. Aceștia Îl iubesc pe Domnul și Îl slujesc până la un punct, acest lucru însă nu este suficient pentru a anticipa și a zădărnici planurile diabolice ale vrăjmașului.

Obișnuim să ne încredem în totalitate în purtarea de grijă desăvârșită a lui Dumnezeu doar atunci când suntem pe sfârșite. De ce n-am face-o chiar acum?

Isus ne-a lăsat în predica de pe munte câteva dintre cele mai importante învățături pentru viață. Cuvintele Lui sunt atât de semnificative încât am hotărât să le citez în întregime. Ar fi bine pentru noi dacă le-am citi neîncetat:

„De aceea vă spun: nu vă îngrijoraţi de viaţa voastră, gândindu-vă ce veţi mânca sau ce veţi bea; nici de trupul vostru, gândindu-vă cu ce vă veţi îmbrăca. Oare nu este viaţa mai mult decât hrana, şi trupul mai mult decât îmbrăcămintea?

citeste mai mult: https://alfaomega.tv

Urmareste clipul de mai jos

Suntem si pe Instagram, urmareste-ne!

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (28917 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: