EDITORIALE

La revedere frate Ghiță Primicheru

Un om neobosit, vorba pastorului George Gavrilaș, dar totuși Dumnezeu a găsit potrivit că și fratele Ghiță are nevoie de odihnă. Valea Trotușului este mai săracă de astăzi cu un sfânt, dar faptul că s-a alăturat îngerilor, nu este o dramă.

Îl cunosc de când eram copil. Îl iubeam cu toții și el mă iubea mult pe mine. Zeci de poezii am recitat în biserica din Comănești. Când mă vedea „nu mă ierta” niciodată. Plin de vivacitate și cu un ton apăsat mă chema la amvon să recit o poezie. Nu am spus nu, niciodată.

„Am o săptămână de fete și o săptămână de băieți”, așa se prezenta fratele Ghiță de fiecare dată si spunea: „Fraților, soția mea este cea mai frumoasă când e însărcinată, atunci o iubesc mai mult,” și sunt convins că așa era. Un predicator puternic, foarte puternic, biblic si serios. Avea însă și un simț al umorului foarte elegant. Cu o față senină ca de copil, se prezenta ca un om care nu avea nimic de ascuns. Tot timpul zâmbitor și călduros, mi l-aș fi dorit ca păstor. Atunci când eram copil și îl ascultam îmi spuneam: „vreau să fiu un predicator ca fratele Ghiță.” E greu să fii ca el, asta înseamnă să fii sfânt, devotat, curajos, cinstit, plin de Duh, călduros, dar mai am 45 de ani să îmi desăvârșesc toate aceste virtuți.

La ficare înmormântare unde era chemat, și era foarte des chemat, fiind printre cei mai de seamă predicatori din județ, își număra zilele, (apoi versetele, capitolele, paginile și cuvintele din Biblie). La urmă spunea, am primit de la Dumnezeu ca dar aceste zile.

Un om care a știut să numere bine zilele, a adormit astăzi, chiar de ziua dânsului, la împlinirea frumoasei vârste de 79 de ani, un alt semn care face trimiteri speciale. Aș fi predicat la căpătâiul lui, dar nu am cum, sunt departe. Aș fi spus că astăzi fratele Ghiță a împlinit 28.840 de zile. Câteva zeci de mii de zile pline de har, pe care le-a închinat Domnului din tinerețea lui.

--

E important începutul, dar Solomon ne lămurește că e și mai important sfârșitul unui lucru, al vieții cu atât mai mult. Ori fratele Ghiță a sfârșit bine, foarte bine. Pentru că e păstor, slujitor al altarului, lacrimile se intensifică. Să plângeți, toți cei care ați fost aduși pe brațele dânsului la binecuvântare, care ați fost botezați și cununați de dumnealui, dar să vă întristați ca unii care aveți nădejde, o nădejde vie a revederii.

A condus pe mulți pe ultimul drum, astăzi alții îl conduc pe dânsul, și noi am zice de departe: Drum bun frate Primicheru!

Voi cei 14 copii (sau două săptămâni) vorba fratelui Ghiță, trăiți cu demnitate! Faceți cinste eroului nostru, iar pentru voi harul este si mai mare avându-l ca tată, bunic, străbunic, păstor. Trăiți așa cum și-ar fi dorit să vă vadă, în sfințenie, de fapt așa vrea Dumnezeu să trăim.

--

Frate Ghiță ați lăsat în urmă o biserică frumoasă, un neam mare și mulți ucenici. Suntem mulți neoficili, care ne dorim să fim ca dumneavoastră.

Pe curând!

https://onisimbotezatu.blog/2020/08/24/la-revedere-frate-ghita-primicheru/

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d