EDITORIALE

Gunoi pentru tine comoară pentru altul – de Nicolae.Geantă

Când se scula de la masă bogatul lăsa maldăre de firimituri pe jos. Pâine unsuroasă cu care se ștergea pe mâini în loc de șervețele. Pentru el firimiturile erau gunoi de zvârlit la câini. Nimicuri. Pentru Lazăr care locuia-ntre tomberoane firimiturile-gunoi erau comori. Belșug. Hrană pe săturate!

Pentru unii dintre noi pâinea are gust de scai. Pentru alții e savarină. Urmăriți-i atent pe cei ce cotrobăie prin habe. Cum dau de ceva resturi s-au îmbogățit!

Uneori avem simptome că ne rod pantofii, alteori ni se par culorile tricourilor/cămășilor cam tocite. Le vedem rubbish. Dar alții le văd fashion.

Am constat că așa se-ntâmplă cel mai des în viață: ceea ce e gunoi pentru unul poate fi comoară pentru altul!

A venit spre mine cu șlapii ciuruiți. Stângul avea puțină sârmă. M-am uitat la picioarele lui și erau exact cât ale mele! I-am dat o pereche de pantofi albaștrii sport de care mă plictisisem. I-a privit ca pe un trofeu. A aruncat papucii în niște brusturi și a plecat mergând ca un balerin. Ba nu. Ca un bancher. Primise o comoară!

Nu aruncați la gunoi nepăsători alimente, haine, mobilă, laptopuri vechi! Și nici măcar tâmplăria veche de la casă! Sunt alții pentru care toate acestea sunt comori… Ca să-i îmbogățiți trebuie însă să faceți un mic efort: să le duceți „firimiturile”!

Știți ce făcea Lazăr după ce primea ceva firimituri? Ridica rugăciuni de mulțumire către Dumnezeu. Și sunt sigur că în rugăciunile lui figura și bogatul…

V-ați gândit vreodată că puteți îmbogății pe ceilalți cu (ceea ce pentru dvs sunt) „gunoaie”? Dar să fiți binecuvântați pentru „gunoi”?

Spor la treabă.

 

Nicolae.Geantă

www.ciresarii.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: