ANUNTURI

Polonia își apără tradiția: Profanatori LGBT ai unei statui a lui Hristos, puși sub acuzare

Dosarul de urmărire penală vizează trei militanți care au plasat steagul minorităților sexuale pe trei monumente din Varșovia, mâzgălindu-le cu însemne anarhiste.

Trei persoane, două femei și un bărbat, au fost inculpate și vor fi deferite justiției pentru „ofensă adusă sentimentelor religioase”, relatează France Info

Cu o săptămână în urmă, cei trei militanți LGBT au pus în mâinile unei statui a lui Iisus Hristos din Varșovia steagul cu culorile mișcării lor, iar pe capul Mântuitorului au pus o bandană similară.

Cei trei mai aveau în „palmares” acoperirea altor două simboluri ale capitalei poloneze, statuia lui Copernic și Sirena din Varșovia, cu același steag LGBT precum și cu însemne anarhiste.

Militanții au fost puși sub acuzare pentru „profanarea de monumente”, a comunicat poliția. „Am declanșat urmărirea penală nu pentru că cineva a agățat un steag, ci pentru că, fâcând aceasta, a ofensat sentimentele religioase și a profanat mai ales monumentul lui Hristos”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției din Varșovia.

Într-o țară unde abia o treime dintre persoane se declară de acord cu căsătoriile între persoane de același sex, gruparea militantă LGBT aflată la originea gesturilor provocatoare a dat publicității un manifest cu titlul „Stop Bzdurom”, ceea ce în românește înseamă „Opriți idioțiile”.

citeste mai mult: https://evz.ro/polonia-isi-apara-traditia-profanatori-lgbt-ai-unei-statui-a-lui-hristos-pusi-sub-acuzare.html

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: