ANUNTURI

Cum pot recunoaște călăuzirea Duhului Sfânt?

Dintre toate lucrurile pentru care se roagă oamenii în mod regulat, personal mă avânt să spun clar că subiectul călăuzirii este unul pe care niciodată nu eșuăm să-l cerem. Indiferent de sezonul vieții sau de circumstanța în care te afli la un moment dat, călăuzirea este acel lucru pe care oamenii cei mai temători de Dumnezeu îl cunosc și de care au nevoie disperată din partea lui Dumnezeu. Noi toți avem nevoie ca El să ne arate calea pe care să mergem înainte.

Cu toate acestea, pentru mulți dintre noi se prea pare că încrederea în lumina atotprezentă și iluminatoare a lui Dumnezeu pare să se afle uneori în cele mai evazive petiții din lista noastră de rugăciune. Cum putem știi că Dumnezeu ne călăuzește și că noi nu deviem spre vreo mare de instabilitate emoțională proprie?

Recunoașterea Duhului Sfânt

Atunci când mă gândesc la a fi ghidat de Dumnezeul creației, imediat mintea mea merge la momentul călăuzirii Lui față de poporul Israel în pustie. Vorbind despre Israel, Biblia declară următoarele: ”Ca să-i conducă pe drum, Domnul a mers înaintea lor într-un stâlp de nor ziua și într-un stâlp de foc noaptea, ca să le dea lumină, astfel că puteau călători atât ziua, cât și noaptea” (Exodul 13:21, NTR).

Te găsești în situația în care ți-ai dori ca Dumnezeu să se arate într-un nor de foc noaptea sau într-o oricare altă manieră de netăgăduit pe care ar alege-o El așa încât să facă mai ușor a discerne voia Sa? Dacă ești la fel ca mine, poate te îndrepți adesea într-o direcție sau alta încrezător în faptul că ești călăuzit de Dumnezeu, dar ai întotdeauna acel gând agravant, ”sper că am dreptate”.

În miopia noastră spirituală s-ar părea că sfinții Vechiului Testament au avut adesea mai multe semne și indicatoare evidente ale călăuzirii lui Dumnezeu decât se pare că ar fi disponibile pentru noi astăzi. Luați în considerare felul cum Dumnezeu a condus pe Israel să treacă Iordanul. Generalul lui Dumnezeu, Iosua, a informat poporul lui Dumnezeu prin câteva instrucțiuni: ”Când veți vedea Chivotul Legământului Domnului, Dumnezeul vostru, dus de preoții leviți, să plecați din locul în care sunteți și să-l urmați” (Iosua 3:3, NTR). Ce poate fi mai simplu decât atât?

https://crestinismtrait.blogspot.com/2020/07/cum-pot-recunoaste-calauzirea-duhului.html

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Check Also
Close
Back to top button
%d blogeri au apreciat: