ANUNTURI

Scrisoare Deschisă: DOMNULE PREȘEDINTE AL TUTUROR ROMÂNILOR, KLAUS IOHANNIS

DOMNULE PREȘEDINTE AL TUTUROR ROMÂNILOR, KLAUS IOHANNIS,

peste 330.000 de cetățeni români refuză în mod expres orice ingerință a ideologiei de gen, inclusiv sub forma educației sexuale pentru diversitate, în procesul educațional din România.

Platforma civică ÎMPREUNĂ, compusă din 506 ONG-uri și 130.000 membri susținători persoane fizice, a primit 330.000 de semnături originale ale cetățenilor români care și-au exprimat opoziția față de introducerea ideologiei de gen în educatia școlară, mandatând in acest sens platforma ÎMPREUNĂ să efectueze toate demersurile pentru respectarea acestei opțiuni.

Astfel, la data de 25 martie 2019, odată cu încheierea campaniei naționale „Apărăm copiii României și identitatea lor”, aveam primite 300.000 de semnături originale, ulterior ajungând din teritoriul României, din toate judetele, incă peste 30.000 de semnături.

Atragem atenţia că referirile din text privesc aspectele ideologice ale teoriei genului şi nu teoria în sine, care considerăm că poate fi studiată în învăţământul superior, în limita autonomiei universitare. De asemenea, subliniem că promovarea ideologiei identităţii de gen nu are ca rezultat egalitatea de tratament între femei şi bărbaţi şi protejarea femeilor împotriva discriminărilor, ci, printre altele, deconstrucția și fluidizarea genului, nu doar din punct de vedere teoretic, ci chiar practic, medical.

Asadar, Domnule Presedinte Klaus Iohannis, peste 330.000 de cetățeni români refuză în mod expres orice ingerință a ideologiei de gen, inclusiv sub forma educației sexuale pentru diversitate, în procesul educațional din România.

Aceste sute de mii de români au somat Ministerul Educației Naționale, precum și Institutul de Științe ale Educației, să ia act de refuzul lor expres în ceea ce privește orice ingerință a ideologiei de gen, inclusiv sub forma educației sexuale pentru diversitate, în procesul educațional din România, cu următoarele argumente:

Potrivit art. 29 alin. 6 din Constituția României, părinții sau tutorii au dreptul de a asigura, potrivit propriilor convingeri, educația copiilor minori a căror răspundere le revine. Și este absolut firesc să fie astfel pentru că, potrivit articolului 487 din Codul Civil, părinţii sunt cei care „au îndatorirea de a se îngriji de dezvoltarea psihică, intelectuală, de educaţia, învăţătura şi pregătirea profesională a copiilor potrivit propriilor lor convingeri, dar şi potrivit însuşirilor şi nevoilor copiilor”.

Indiferent de mediul din care provin sau de gradul de educaţie şi cultură, părinţii sunt păstrătorii şi transmiţătorii unui set de valori, propriu familiei şi națiunii în care se naşte copilul. Dispozițiile legale amintite garantează în esenţă că nimeni altcineva decât părinţii nu pot îndeplini nevoile copilului lor, iar această aducere la îndeplinire nu poate fi făcută altfel decât în lumina valorilor familiei și tocmai având în vedere faptul că părinții sunt aceia care răspund de copiii lor.

Prin intruziunea ideologiei de gen în educația copiilor români, sunt încălcate grav dispozitiile legale si constitutionale enumerate. Mai mult, potrivit articolului 26, alineatul 1 din Constituţie, autorităţile publice sunt obligate să respecte şi să ocrotească viaţa intimă, familială şi privată.

Cum viaţa intimă este unul din factorii determinanţi ai conştiinţei individului prin valenţele psihice pe care inevitabil le antrenează şi cum procesul de educaţie şi formare a copilului operează în planul conştiinţei acestuia, rezultă că orice ingerinţă în procesul educational, orice formă de prozelitism faţă de teorii contestate încă în mediul ştiinţific, care aduce atingere convingerilor părinţilor sau însuşirilor şi nevoilor proprii fiecărui copil, aduce atingere și acestui drept fundamental.

În concluzie, vă rugăm, Domnule Președinte, să fiți presedintele tuturor românilor care refuză această intruziune gravă in educația copiilor lor, pentru aspectele profund ideologice și vătămătoare, afirmând cu tărie că nu suntem de acord cu nici o formă de discriminare, aceasta neînsemnând că putem fi de acord cu introducerea ideologiei de gen în educația școlară a copiilor români, ideologie pe care afirmați mereu că o susțineți.

Credem că sinergia eforturilor cadrelor didactice și ale părinților este aceea care a dat întotdeauna și va putea da în continuare măsura succesului școlii românești și mai credem de asemeni că, în România, scopul școlii este obținerea de rezultate cât mai bune de către elevi și nu reeducarea lor în sensul că pot fi orice gen, indiferent de datul biologic în care s-au născut.

Domnule Presedinte, în numele celor 330.000 de părinți care ne-au mandat, vom acționa in judecată Statul român pentru ideologizarea școlii, în ipoteza in care nu veți respecta prevederile constituționale în vigoare.

Mihai Gheorghiu,
Platforma civică ÎMPREUNĂ

https://dininimapentrutine.com/2020/06/20/scrisoare-deschisa-domnule-presedinte-al-tuturor-romanilor-klaus-iohannis/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: