ULTIMELE STIRI

Aproape 60 de atacuri împotriva credincioșilor și a lăcașelor de cult au fost raportate în Spania

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00


Aproape 60 de atacuri împotriva credincioșilor și a lăcașelor de cult au fost raportate în Spania

Spania se bucură de libertate religioasă și libertate de conștiință, dar Annual Report of the Observatory for Religious and Conscience Freedom (OLRC) reclamă că în fiecare an aceste drepturi sunt atacate de persoane, grupuri sau instituții.
ORLC este o asociație non-guvernamentală. După colectarea datelor din anul 2019, a subliniat că „80% din cazurile împotriva libertății religioase care apar în țara noastră sunt împotriva creștinilor”.

Deși numărul cazurilor a scăzut față de 2018, asociația avertizează cu privire la creșterea atacurilor violente.

„Cazurile de violență împotriva credincioșilor au crescut (de la un caz în 2018 la trei în 2019, toate împotriva catolicilor), precum și atacurile asupra lăcașurilor de cult (de la 53 la 55, majoritatea împotriva bisericilor sau a simbolurilor creștine)”, se arată în raport.

Secularism radical
María García, președintele OLRC, consideră că atacurile provin de la persoane sau grupuri care încearcă să „impună un secularism radical căutând să elimine toate confesiunile din spațiul public”.

„Întrucât Spania este o țară cu rădăcini creștine, aceasta este religia cea mai atacată. O parte minoritară, dar foarte beligerantă a societății, iar unii politicieni doresc să elimine aceste rădăcini și să facă tot posibilul pentru a împiedica credincioșii acestei confesiuni religioase să se manifeste ca atare în viața publică ”, explică García. Mai mult, „datele obținute în rapoartele altor țări demonstrează că aceasta este o tendință în restul Europei”.

Partidele politice și libertatea religioasă
De asemenea, raportul consideră partidele politice ca obiect de studiu, concluzionând că partidul de stânga Podemos „este cel mai agresiv partid împotriva libertății religioase, fiind implicat în 19 cazuri analizate. Sunt urmate de partidul comunist Izquierda Unida și de Partidul Social Democrat PSOE, cu 14 cazuri fiecare ”.

OLRC solicită partidelor politice „să respecte dreptul la libertatea religioasă, atât individual, cât și colectiv, precum și tratatele semnate cu diferitele confesiuni religioase”.

„Un stat laic nu înseamnă eliminarea tuturor simbolurilor religioase și interzicerea cetățenilor de a-și exersa religia în public, ci mai degrabă respectarea acesteia”, subliniază OLRC.

De asemenea, ei solicită autorităților „să respecte și libertatea religioasă cu măsuri vigilente pentru a reduce numărul de profanări ale bisericilor; precum și luarea de măsuri împotriva celor care atacă lăcașuri de cult”.
https://www.facebook.com/prodocensmedia/?ref=nf&hc_ref=ARSueXNu62JwVNeLM9XiL_HHdcFxWKXR0NmXQijaGH9HhJTU-nDyhQzkait87RNVWl0

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (27794 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

1 comentariu la Aproape 60 de atacuri împotriva credincioșilor și a lăcașelor de cult au fost raportate în Spania

  1. A republicat asta pe Noutati Crestine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: