ANUNTURIMAPAMOND CRESTINStiri

Înapoi la biserică | Reportaj Mapamond Creștin

Creștinii din întreaga lume au celebrat Rusaliile. Pentru mii de congregații din America a fost ziua în care oamenii s-au putut închina pentru prima oară după mai multe luni. Ei au ales Sărbătoarea Nașterii Bisericii pentru a marca acest moment.

Wendy Griffith: Aici, la Biserica New Life din Virginia Beach, creștinii s-au întâlnit după mai multe luni. Ei au urmat măsurile stricte de siguranță, printre care și purtarea măștii în timpul serviciului și au stat la mai mulți metri distanță între ei. Însă aceste restricții nu au redus entuziasmul oamenilor care s-au bucurat că în sfârșit se pot întâlni.

Carol Watts: Este așa de bine. Am plâns de bucurie. M-a cuprins pacea datorită faptului că am putut să vin la biserică.

Wendy Griffith: Pastorul Dan Backens a predicat online încă de la mijlocul lunii martie și acum s-a bucurat că s-a putut întâlni personal cu congregația.

Dan Backens: Sala a fost plină cu oameni care s-au închinat lui Dumnezeu. Sala s-a umplut cu energie, Duhul Sfânt a fost prezent. Asta este menirea mea. Predicarea în fața camerei a avut scopul ei și îi mulțumesc Domnului pentru asta. Dar nimic nu se compară cu predicatul în fața Trupului local al lui Hristos. Îi cunosc, îi iubesc. Ei se iubesc. A fost un eveniment dinamic.

Wendy Griffith: Backens a spus că nu este o coincidență că ei au deschis porțile bisericii în duminica Rusaliilor.

Dan Backens: Acum 2000 de ani s-a născut Biserica și acum, biserica locală a renăscut în aceeași zi. Aceasta este mai mult decât o coincidență. Este mai degrabă o binecuvântare profundă a lui Dumnezeu. El ne spune că este alături de noi într-un mod deosebit.

Wendy Griffith: Între timp, în cealaltă parte a orașului, în Catedrala Kingdom, episcopul Michael Rogers nu a fost pregătit să deschidă biserica. Însă acest fapt nu i-a oprit pe membri să se închine de Rusalii în parcare.

Michael Rogers: Dumnezeu spune că azi Biserica a părăsit clădirea.

Wendy Griffith: În timp ce episcopul Rogers a predicat afară, membrii bisericii l-au ascultat în siguranță din mașinile lor. El a spus că a decis să nu deschidă biserica deoarece congregația are mulți vârstnici și a pierdut mulți prieteni, pastori din New York, din cauza bolii.

Michael Rogers: Nu trebuie să ne grăbim. Potrivit Scripturii: ”Prin răbdarea voastră, vă veţi câştiga sufletele voastre.”

Wendy Griffith: El speră că virusul Covid-19 va pleca la fel de repede cum a venit.

Michael Rogers: Sunt de părere că atunci când Trupul lui Hristos este așa de unit, Dumnezeu lucrează și pandemia dispare deodată.

Wendy Griffith: Deși mulțimea a păstrat distanța și a purtat măști, oamenii au fost mulțumitori că pot fi împreună.

Bonita Brown: Am și uitat că port mască. M-am gândit doar la serviciu. Am uitat de mască. A fost cu adevărat minunat!

Reportajul face parte din emisiunea „Mapamond creștin” 830, difuzată în iunie 2020. Alte știri și reportaje prezentate din perspectivă creștină te așteaptă aici: https://alfaomega.tv/stiri
Fii parte la răspândirea Cuvântului Domnului, la vestirea venirii Lui și la echiparea credincioșilor: https://alfaomega.tv/donatii

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: