ULTIMELE STIRI

Un pastor câştigă procesul în care era acuzat de discriminare la adresa homosexualilor

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00


Reverendul George Hargreaves a început să fie evitat de colegii săi de la locul de muncă, după un schimb de replici în legătură cu homosexualitatea, conform ziarului britanic Daily Mail.

Atunci când o colegă, Elizabeth Akano, a făcut un comentariu cum că „oamenii se nasc homosexuali”, Hargreaves a replicat că „şi pedofilii folosesc acelaşi argument”.

Reverendul Hargreaves, care este şi fondatorul Partidului Creştin, a pretins că atitudinea colegei sale a contribuit la crearea unui mediu de lucru „înjositor”, prin faptul că a început să-l ignore în mod constant.

În timpul apelului în instanţă, reverendul Hargreaves a argumentat că acel comentariu pe care el l-a făcut a fost unul rezonabil.

„Este rezonabil că eu să îi răspund lui Liz sau oricui altcuiva care afirmă că ‘oamenii se nasc homosexuali’, că şi pedofilii pretind exact acelaşi lucru, că ei se nasc în felul acesta,” a declarat el.

„Aceste este răspunsul meu standard la argumentul că oamenii se nasc homosexuali. Nu este ceva ilegal să pui aceste două expresii în aceeaşi propoziţie.”

Judecătorul Andrew James, care a audiat cazul la Tribunalul Central din Londra, a admis revendicările lui Hargreaves privind hărțuirea şi discriminarea la locul de muncă pe baza credinţei sale religioase.

„Acest caz ridică o problematică dificilă despre echilibrul dintre drepturile legale şi libertatea de exprimare, libertatea religioasă şi orientarea sexuală,” a declarat judecătorul.

„Echilibrarea acestor drepturi nu este o sarcină uşoară şi navigarea printre ele poate va avea ca rezultat o povară asupra angajatorilor de a menţine existenţa unor graniţe foarte fine.”

Judecătorul a adăugat că totuşi este de înţeles de ce unele persoane ar găsi comentariile reverendului Hargreaves ca fiind ofensatoare.

„Reclamantul are dreptate în a spune că nu este ilegal să pui aceste două expresii în aceeaşi propoziţie, în sensul că acest lucru nu constituie o infracţiune,” a continuat judecătorul.

„Mulţi oameni însă, indiferent de orientarea lor sexuală, care nu împărtăşesc credinţa religioasă a reclamantului, ar putea găsi folosirea acestor expresii în acelaşi context că fiind ofensatoare.”

Judecătorul a adăugat, referindu-se la comentariile reverendului Hargreaves că „în contextul unui loc de muncă” ar putea constitui ele însele „o hărţuire în legătură cu orientarea religioasă”. „Credinţa religioasă a reclamantului nu îi cere să se exprime în aşa fel încât să facă sugestia unei comparaţii între pedofili şi comunitatea homosexuală.”

„Astfel de comparaţii au mai fost făcute în trecut în detrimentul comunităţii homosexuale. Nu cu mult timp în urmă, angajatorii puteau justifica concedierea unui angajat homosexual cu argumentul că ar putea fi un pericol la adresa copiilor.”

Un pastor câştigă procesul în care era acuzat de discriminare la adresa homosexualilor

Sursa: Christian Today

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (27804 articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: