ANUNTURI

Curtea Suprema din SUA respinge cererea unei biserici penticostale din California!

Curtea Supremă de Justitie a Statelor Unite a respins cu 5-4 o cerere a unei biserici penticostale din California, similară cu cea a bisericilor românești din Chicago, care solicita renunțarea la restricțiile impuse de autoritățile statale,
In petitia depusa, „South Bay United Pentecostal Church” din  orasul Chula Vista, din zona San Diego, California sustinea faptul ca restrictiile impuse pentru intrunirile publice trateaza bisericile mult mai rau decat business-urile iar guvernatorul democrat Gavin Newsom a pierdut din vedere statutul special pe care biserica il are potrivit Constitutiei.
Judecătorul John Roberts a argumentat in decizia sa că restricțiile impuse de statul californian nu încalcă drepturile prevăzute de Constituție. Ba mai mult măsuri similare de restricție și chiar unele mai severe sunt impuse unor alte activități precum concerte, cinematografe, teatre etc.
In momentul de fata, ordinul executiv dat de guvernatorul statului California permite frecventarea serviciilor religioase cu conditia ca numarul participantilor sa nu depaseasca 25% din capacitatea sanctuarului, iar pentru cladirile mai mari, numarul total al participantilor neavand voie sa depaseasca 100 de persoane. Limita de 100 de persoane este impusa in momentul de fata si in multe magazine din SUA.
Sursa:

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: