ANUNTURI

Cigher Sorin: Izbăvirea e în mâna Lui, responsabilitatea, în ale noastre

O parte cunoscută de majoritatea cititorilor Bibliei este viața poporului evreu din Vechiul Testament: poporul a trecut prin multe etape, prin situații dramatice, calamități, foamete, epidemii etc. Oamenii priveau disperați la dezastru, își numărau morții, îi protejau pe cei rămași, erau crize naționale, nu știau de unde vine necazul, uneori nici nu știau ce să facă să-l stopeze. Nu este nimic nou sub soare, istoria se repetă. Asistăm, legați la mâni, uneori și la ochi, la nenorociri și nu putem face nimic. De multe ori, inima este împietrită, urechile ne sunt astupate și nu descoperim adevarata soluție, ci observăm doar artificiile neputincioase ale semenilor în fața problemelor generale.

Întotdeauna a fost o cale de ieșire din orice situație. Niciodată o problemă nu a ținut foarte mult, pentru că Dumnezeu, în bunătatea Lui, a desfăcut șurubul, pentru că poporul dădea semne de îndreptare. Sunt convins că Dumnezeu ține mâna pe termostatul cuptorului aprins, în timp ce privește la călirea celor din interior! Orice foc călește materialul. Dacă este aur, focul nu face decât să îndepărteze zgura și să scoată la iveală un aur pur. In istoria omenirii Dumnezeu a procedat la fel. Îngăduia nenorocirile, necazurile, durerile, suferințele pentru a-l aduce cu picioarele pe pământ pe om și a-l determina să privească mai mult spre cer!

Omul trebuie să fie conștient că totul este efemer! Pământul își urmează ciclul, iar când se termină un ciclu, o ia de la capăt… până va opri Creatorul acest mecanism universal! Izbăvirea din orice situație este asigurată, dar unde este datoria noastră? Suntem responsabili de ceva? Putem schimba ceva? Suntem noi ascultați de Creator? Da! Afirm cu toată convingerea, putem schimba lucrurile! Avem responsabilitatea unui chiriaș: de a avea grijă de ceea ce ni s-a încredințat! Dumnezeu ne-a încredințat multe, așa că suntem vrednici de a răspunde și nu de a ne eschiva!

Dacă această condiție este responsabilitatea noastră, putem alege! Suntem creați să alegem și răspundem pentru alegerile noastre!

Cuvântul din 2 Cronici 7:14 ne spune despre o procedură recunoscută în cer: chemarea Numelui Său peste popor! Oricine poate fi sub protecția Numelui Lui. Ce avem de făcut?

--

Mai întâi, să ne smerim. Smerenia este o floare care crește pe mormântul mândriei, spunea cineva… Poporul trebuie să-și însușească un comportament de egalitate, pentru că nu există rivalități în apropierea de Dumnezeu!

Apoi, rugăciunea este o unealtă ce trebuie folosită permanent. Este o armă prin care te protejezi și arată cât de dependent ești de El. Rugăciunea este responsabilitatea noastră.

În al treilea rând, va căuta fața Domnului! Da, este o altă responsabilitate. Să dorești întâlnirea cu Cel care te iubește, Cel care te-a creat; apropierea de El trebuie să fie un mod de viață. Nu fugar sau încăpățânat, ci interesat de frumusețea lui Dumnezeu!

--

Apoi, se va abate de la căile lui rele… Aici este proba practică. Renunțarea la tot ce îi produce dezamăgire lui Dumnezeu! Există o singură Cale, dreaptă, bună, sigură și eficientă pe termen lung, Calea lui Hristos!

Acestea sunt responsabilitățile noastre, iar intervenția Lui va fi extraordinară! Citiți textul și vă veți minuna! E același Dumnezeu neschimbător! Să încercăm, să experimentăm lucruri nemaiîntâlnite!

Cigher Sorin, Sibiu

05 Mai 2020

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura