ULTIMELE STIRI

S-a hotărât introducerea pașapoartele COVID-19. Fără ele nu poți călători liber în Europa

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00


Miniştrii Turismului din UE au căzut de acord, luni, să introducă aşa-numitele „paşapoarte Covid-19” precum şi să analizeze posibilitatea deschiderii unor coridoare speciale pentru călătorii

Demnitarii au discutat luni despre modul în care pot ajuta acest sector grav afectat de pandemia de coronavirus „Turismul a înregistrat un declin imens şi neaşteptat… din cauza pandemiei de coronavirus”, a declarat ministrul croat al Turismului, Gari Cappelli, care a prezidat videoconferinţa, potrivit Agerpres.

„Avem nevoie de un plan comun, la nivel european, pentru a gestiona criza”, a spus Gari Cappelli la finalul reuniunii. Acest plan ar trebui să includă un document „bazat pe un protocol valabil în toate ţările membre UE”, a adăugat oficialul croat.

„Am început de asemenea să discutăm despre coridoare de călătorie aeriene, feroviare şi terestre şi sper că vom putea ajunge la un acord şi asupra acestora. Acolo unde nu vom putea, vom merge spre acorduri bilaterale cu ţările interesate”, a mai spus Gari Cappelli.

Însă întreaga Uniunii Europeană este interesată de modul cum evoluează lucrurile în turism, sector care este responsabil pentru 10% din Produsul Intern Brut şi asigură locuri de muncă pentru aproape 12% din totalul persoanelor angajate în UE, susţine ministrul croat al Turismului.

Grecia va accepta doar turiștii din anumite țări

Grecia face deja lista țărilor de unde va primi turiști în această vară. Sezonul turistic din acest an va dura doar trei luni, în perioada iulie-septembrie, ministrul grec al Turismului, Charis Theocharis.

Autorităţile de la Atena vor să introducă „paşapoarte COVID-19”, niște carnete de sănătate, care va servi ca dovadă că o persoană nu este infectată cu COVID-19. Grecii se gândesc să primească turiști, în principal din Uniunea Europeană, unde există discuții aprinse în legătură cu vacanța de vară.

În 2019, Grecia a atras un număr record de 33 de milioane de sosiri, de peste trei ori populația sa totală. În acest an, ministrul Theoharis prevede că țara ar putea avea „mai puțin de o treime” din turiștii pe care i-a găzduit anul trecut.

Turismul este un motor-cheie al economiei multor țări europene cu deschidere la mare. Croația, Grecia, Italia, Spania şi Portugalia sunt puternic dependente de veniturile din turism.

https://ortodox.info.ro/2020/04/27/s-a-hotarat-introducerea-pasapoartele-covid-19-fara-ele-nu-poti-calatori-liber-in-europa/

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (27195 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

1 comentariu la S-a hotărât introducerea pașapoartele COVID-19. Fără ele nu poți călători liber în Europa

  1. A republicat asta pe Noutati Crestine.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: