ANUNTURI

S-a hotărât introducerea pașapoartele COVID-19. Fără ele nu poți călători liber în Europa

Miniştrii Turismului din UE au căzut de acord, luni, să introducă aşa-numitele „paşapoarte Covid-19” precum şi să analizeze posibilitatea deschiderii unor coridoare speciale pentru călătorii

Demnitarii au discutat luni despre modul în care pot ajuta acest sector grav afectat de pandemia de coronavirus „Turismul a înregistrat un declin imens şi neaşteptat… din cauza pandemiei de coronavirus”, a declarat ministrul croat al Turismului, Gari Cappelli, care a prezidat videoconferinţa, potrivit Agerpres.

„Avem nevoie de un plan comun, la nivel european, pentru a gestiona criza”, a spus Gari Cappelli la finalul reuniunii. Acest plan ar trebui să includă un document „bazat pe un protocol valabil în toate ţările membre UE”, a adăugat oficialul croat.

„Am început de asemenea să discutăm despre coridoare de călătorie aeriene, feroviare şi terestre şi sper că vom putea ajunge la un acord şi asupra acestora. Acolo unde nu vom putea, vom merge spre acorduri bilaterale cu ţările interesate”, a mai spus Gari Cappelli.

Însă întreaga Uniunii Europeană este interesată de modul cum evoluează lucrurile în turism, sector care este responsabil pentru 10% din Produsul Intern Brut şi asigură locuri de muncă pentru aproape 12% din totalul persoanelor angajate în UE, susţine ministrul croat al Turismului.

Grecia va accepta doar turiștii din anumite țări

Grecia face deja lista țărilor de unde va primi turiști în această vară. Sezonul turistic din acest an va dura doar trei luni, în perioada iulie-septembrie, ministrul grec al Turismului, Charis Theocharis.

Autorităţile de la Atena vor să introducă „paşapoarte COVID-19”, niște carnete de sănătate, care va servi ca dovadă că o persoană nu este infectată cu COVID-19. Grecii se gândesc să primească turiști, în principal din Uniunea Europeană, unde există discuții aprinse în legătură cu vacanța de vară.

În 2019, Grecia a atras un număr record de 33 de milioane de sosiri, de peste trei ori populația sa totală. În acest an, ministrul Theoharis prevede că țara ar putea avea „mai puțin de o treime” din turiștii pe care i-a găzduit anul trecut.

Turismul este un motor-cheie al economiei multor țări europene cu deschidere la mare. Croația, Grecia, Italia, Spania şi Portugalia sunt puternic dependente de veniturile din turism.

https://ortodox.info.ro/2020/04/27/s-a-hotarat-introducerea-pasapoartele-covid-19-fara-ele-nu-poti-calatori-liber-in-europa/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: