ANUNTURI

Durere fara margini. 10 copii au ramas fara tata in Volovat.

Durere fara margini intr-o familie din judetul Suceava. Barbatul, tata de 10 copii a murit de coronavirus.Lucian Covaliu, in varsta de 49 de ani, din Volovat, a fost transferat  la Institutul „Matei Balș” din București,  cu acelasi elicopter cu care a fost transferat în București  ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei si Radautilor. Lucian Covaliu, era in stare grava cand s-a luat decizia de a fi transferat in Capitala.   A fost inceputa o campanie de strangere de fonduri pentru ajutorarea acestei familiii in aceste momente cumplite.

Dorina Covaliu, soția pacientului, a declarat presei ca  nu a cerut că bărbatul să fie transferat la București. Medicul a sunat-o în seara de 20 aprilie și i-a cerut acordul pentru transferul în Capitală.  Adica in seara in care IPS Pimen ajusese la spital si data fiind starea de sanatate a inaltei fete bisericesti, conducerea spitalului a considerat ca ar mai fi un loc in elicopterul care a plecat la miezul noptii spre Bucuresti sa il trimita si pe Covaliu.  Curios este ca acea conducere militara nu a luat decizia de a transporta acest bolnav in Capitala ceva mai devreme pentru ca poate ar fi fost salvat daca la Suceava nu exista tratament adecvat.

Dorina Covaliu a vorbit ultima dată cu soțul său pe 14 aprilie. Bărbatul se afla într-o stare gravă, medicii așteptând ca acesta să răspundă tratamentului.

„Era în perfuzie, cu mască de oxigen. Când am văzut că nu-mi mai răspunde la mesaje, am sunat la spital şi mi s-a spus că nu mai poate să respire, nu-i mai funcţionau plămânii, așa că l-au intubat. Nu aveam cum să iau legătura cu el. Am încercat să mai sun, mi s-a spus că-i într-o stare grea, aşteaptă şi ei să răspundă la tratament, să ne rugăm pentru că ei fac până la un punct. Este nevoie de tată la copii”, declara presei  femeia.

Lucian Covaliu este şofer profesionist și revenit în România pe 16 martie, când s-a întors din Germania, unde a transportat agricultori la muncă.

„De atunci n-a mai plecat. La vamă nu i-au impus nici carantină, şi nici izolare. L-au întrebat din ce zonă vine şi i-au luat temperatura”, povestește soția.

Soția și cei 10 copii se tratează cu vitamina C.

 Bărbatul a fost infectat cu COVID19   iar la începutul săptămânii acesta a fost transferat de la Spitalul Județean Suceava la Institutul „Matei Balș” din București, pentru că starea lui se agravase.

Lucian Covaliu a fost internat la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan cel Nou de la Suceava” pe 13 aprilie, din cauza problemelor pulmonare cauzate de COVID-19, iar pe data de 14 aprilie a fost transferat la Terapie Intensivă, întrucât starea sa de sănătate s-a agravat, iar pe 15 aprilie, bărbatul a fost intubat, deoarece nu putea respira singur.

Printre victimele anunțate sâmbătă de autorități se află și o tânără de 21 de ani, din Focșani.

https://www.stiridinbucovina.ro/2020/04/25/un-barbat-din-volovat-judetul-suceava-tata-a-10-copii-a-murit-infectat-cu-coronavirus/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

One Comment

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: