ANUNTURI

Sorin Cigher: Viteazul din tine, în cele mai grele momente

,, du-te cu puterea aceasta pe care o ai…”
Judecători 6:14

Ghedeon a fost mezinul unei familii sărace, neînsemnate, din Israel. Nu exista nicio perspectivă pentru acest copil. Viitorul lui era sumbru. Se vedea izolat, marginalizat și dezorientat, lipsit de orice putere, era slab și neajutorat în fața dușmanilor puternici.
Trauma pe care o aveau cu toții, cei subjugați de madianiți, se resimțea. Erau jefuiți și chinuiți în fiecare toamnă, fiind nevoiți să-i plătescă dușmanului birul, preferând, mai degrabă, să dea bir cu fugiții și să se ascundă pe unde apucau… Trăiau cu toții un complex de inferioritate major, fiindcă erau puțini și slabi. Problemele erau prea mari pentru ei, dar și pentru el. Aveau nevoie urgentă de ieșire din situația de criză. Cuțitul le-a ajuns la os, dar nu aveau ce face. Da, omenește vorbind, totul era pierdut pentru Ghedeon și poporul lui. Însă, Cineva gândește diferit. Dumnezeu vede ceea ce nu poate înțelege Ghedeon. Dumnezeu îl vede viteaz, atunci când el se vede neînsemnat. Dumnezeu îi vede viitorul, atunci când el se uită la trecut. Domnul oștirii îi construiește un plan, atunci când dușmanii îi dărâmă toate visele. Da, așa este omul care devine mare în ochii lui Dumnezeu, atunci când se vede mic în ochii lui, pentru că lui Dumnezeu nu îi plac oamenii mândri, aroganți, îngâmfați. Fățarnicii i-au displăcut Domnului, întotdeauna!
Ghedeon avea multe întrebări, multe așteptări, multe neajunsuri. Dumnezeu ține cont de profilul lui și îl pregătește pentru ceva care nu va fi uitat niciodată. Nu se împiedică de neajunsurile lui.
Cuvintele i se par așa de mari, promisiunile sunt așa de multe, încrederea pe care o are Dumnezeu în el i se pare ireală, dar toate sunt niște adevăruri de necontestat, dovedite în timp.
Lecția pentru noi ar trebui să fie asemănătoare. Cu o atitudine de smerenie și recunoaștere a limitării noastre, să apelăm la Cel care este interesat de noi, mai mult decât ni se pare nouă. În situațiile actuale, nimic nu este necunoscut de Dumnezeu. Totul este în graficul Lui. Chiar dacă am fi avut alte așteptări, acum este timpul să îi cerem lui Dumnezeu să intervină. Poate niciodată nu am fost atât de dornici să primim izbăvirea. Da, ea poate veni și va veni la timpul pe care L-a hotărât Creatorul nostru. Trebuie să fim siguri că Lui îi pasă de noi! Chiar dacă dușmanii au fost fioroși, Dumnezeul în care ne punem încrederea este Atotputernic! Cu toate că nu vedem nicio izbăvire imediată, putem recurge la ceea ce știm bine, și anume, să rămânem smeriți și încrezători că soluția este pe drum. Da, când nu ne așteptăm, de unde nu ne așteptăm, izbăvirea va sosi! Să rămânem modești și credincioși și după ce vom fi izbăviți, chiar și atunci când vom cuceri cetăți, să rămânem aceiași! În spatele tuturor situațiilor prezente este o mână invizibilă care conduce spre binele nostru! Lui Dumnezeu îi pasă de noi și de suferințele noastre! Fiți convinși!

Sorin Cigher, Sibiu
8 aprilie 2020

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: