ANUNTURI

Cigher Sorin, Sibiu: Recomandări vechi, pentru vremuri noi

,,Du-te, poporul meu, intra în odaia ta, și încuie ușa după tine; ascunde-te câteva clipe, până va trece mânia!” Isaia 26:20

Vremea este cu multe necunoscute. Apar ,,specialiști” care pretind că se pricep la toate. S-ar putea ca aceștia să nu le știe pe toate, chiar nu le știu, așa că mai bine i-ar îndemna pe oameni la ce i-a îndemnat Hristos. Nu suntem la momentul în care să ne dăm cu părerea, să filozofăm. Cred că este mai înțelept ca împreună cu familia, într-un cadru restrâns, intim, să ne rugăm și să ne întărim din interior în exterior. Sfatul profetului este cel mai pertinent, demn de pus în practică. Recomandarea a fost făcută cu aproape trei mii de ani în urmă, dar este actuală, e pentru vremea noastră. Ce trebuie sa facem? Cum să facem ? Când să facem aceasta?
Mai întâi să realizezi că faci parte dintr-un popor al Domnului. A fost pus numele Lui peste noi. Îi aparținem. Suntem atacați și fiind în acest război teribil, nu suntem singuri. Avem garanția unui sprijin sigur. Îndemnul este să nu fim încăpățânați, ci ascultători. Putem lua recomandarea spre binele nostru sau putem să tratăm cu indiferență, și suportăm consecințele neascultării.
O altă direcție precisă din partea profetului este: du-te în odaia ta! Trebuie să ținem cont de intimitatea de care avem parte. Tu și El, tu și apropiații, cadrul restrâns este mai benefic decât orice. Un loc în care poți fi așa cum ești în realitate, un loc fără public, fără machiaj, fără o înfățișare diferită, la tine în odăiță ești tu însuți. Ce să faci? Să închizi ușa după tine! Acest lucru ar fi frumos când nu mai lași să intre nimeni după tine. Tu ești stăpân pe ce faci! Ești responsabil dacă lași ca altceva, din exterior, să îți fure pacea, bucuria, liniștea. Fii responsabil și închide ușa! Probabil vor veni la ușa ta mulți să bată pentru a da buzna, poate fi îngrijoarea, panica, temerea, îndoiala, lipsa de curaj, frica de moarte etc. Indiferent ce bate la ușa ta, nu deschide, încuie-te și stai în așteptarea Salvatorului. Martin Luther avea o vorbă: ,,Când bate satana la ușa ta, trimite-L pe Isus să deschidă…”
Ce ar mai trebui să faci? La sfatul profetului, ascunde-te câteva clipe… Oare chiar este momentul să te faci vizibil? Nu crezi că ascunderea aceasta este în beneficiul tău? Poți să te retragi pentru ,,reparație” capitală, precum se procedează cu tramvaiul ce se retrage în depou… Da, retragerea aceasta este spre folosul tău, al meu, al nostru. Ascunde-te de tot ce este rău, de tot ce te amenință. E mai bine să stai în odăița ta, ascuns, fără să îți publici faptele, fără să îți faci reclamă. Stai în modestia ta și așteaptă! Ascunderea e temporară. Stai ascuns și încarcă-ți bateriile. E nevoie de o resetare! Da, este momentul în care să nu divulgi strategia ta dușmanului. Este nevoie să privești la ce vei face, la cum vei face și cât ești dispus să faci, după ce se termină toată această perioadă. Da, poți ieși mai puternic! Câteva clipe, nu va dura mult! Nu te îngrijora! Este un vânt care suflă, este ceva temporar. Aceasta gripă va trece! Câteva clipe, fii liniștit, stai, respectă recomandările, nu fi rebel, nu te agita, nu încerca să crezi că te prigonește cineva, totul este sub control, spre binele tău. Gândește-te la ce spune apostolul Pavel: ,,toate lucrurile lucrează împreună spre binele celor ce iubesc pe Dumnezeu…” (Romani 8:28). Dacă Îl iubești pe Domnul, înseamnă că înțelegi că este spre binele tău. Așteaptă o clipă! Nu fugi afară să primești răspunsul înainte de vreme! Ai răbdare! Trece mânia! Nu este veșnică! Este o chestiune temporară. Dacă ești un creștin autentic, vei pricepe că Dumnezeu este în control, iar tu ești responsabil de partea ta. El nu face greșeli, iar tu trebuie să admiți că la butoanele istoriei rămâne El. Fii un om ascultător. Nu te da peste cap…, nu încerca să primești răspunsuri, nu ți le dă nimeni înainte de vreme!
Fă tot ce trebuie, așteaptă, ascultă, acumulează, administrează și admite planul Lui!

Cigher Sorin, Sibiu
18 martie 2020

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: