EDITORIALE

Petru Hutuțui: TOATE ÎȘI AU VREMEA LOR

Învățăm să prețuim ceva sau pe cineva când nu-l mai avem. Așa spune o vorbă populară al cărei adevăr l-am înțeles demult, iar COVID 19 mi-a confirmat. Iubim pe oricine și orice când nu-i mai avem: părinții, soția, soțul, copiii, frații, surorile, rudeniile de toate gradele, prietenii, colegii, profesorii, bunurile, școala, țara, biserica, locurile natale sau locurile de muncă, tot. Dar există un timp pentru toate.

“Există un timp pentru îmbrățișări și un alt timp pentru absența lor. Există un timp pentru iubire și un alt timp pentru absența ei.” Oratorul‬ ‭3:5, 8-9‬ ‭BVA‬‬. Deși realitatea este unică, noi o privim din unghiuri diferite și interpretăm în funcție de cum o înțelegem. Tudor Vianu privea altfel crizele: „Dacă ți se întâmplă o nedreptate, du-te și scrie o carte“

Slujind voluntar în penitenciar, timp de 30 de ani, am tot îndemnat persoanele private de libertate să participe la întrunirile noastre. Ei refuzau fără motiv, sau dacă totuși participau, făceau doar act de prezență. Acum își doresc să-i vizităm însă nouă ne este interzis temporar. La fel stă situația și în privința bolnavilor din spital. Această atitudine s-a extins în ultima perioadă nepermis de mult și în ce privește participarea la evanghelizare publică, sau la slujba din biserică.

Tot mai mulți credincioși își declară relația cu Domnul pe internet, preferă să fie mântuiți instant. Ei pretind că aparțin unor biserici locale, deși aflate la sute sau mii de kilometri, dar Evanghelia spune că Domnul este prezent în mijlocul celor aflați la părtășie. Recent mi-a căzut în mână una din scrisorile unui condamnat la închisoare pentru credința în Hristos. El, urmașul fidel al Mântuitorului, apostolul Pavel (căci despre el este vorba) se bucură și se consideră nevrednic de a fi batjocorit având aceeași acuză pentru care a fost răstignit Mântuitorul. Scrisoarea lui se numește Epistola către Coloseni.

Aceasta este, de fapt, mâncarea din plic pe care o trimite către credincioșii aflați departe și pe care nici măcar nu-i văzuse vreodată. „Vreau să știți cât de mult mă lupt pentru voi ca și pentru ceilalți care încă nu m-au cunoscut personal. Eu îmi dau tot interesul ca toți aceștia să fie încurajați, să trăiască în unitate și în dragoste. Apoi urmăresc să le facilitez accesul la bogățiile convingerilor care provin din înțelegerea completă a (tainelor), lui Dumnezeu reprezentat de Cristos. În El sunt ascunse toate bogățiile înțelepciunii și ale cunoașterii. Vă prezint aceste lucruri, pentru ca nimeni să nu poată să vă înșele cu idei greșite“ (Coloseni‬ ‭2:1-4‬ ‭BVA).‬‬

Petru Hututui pentru CrestinTotal.ro

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: