ULTIMELE STIRI

Pastorul Petru Costea (1932-2020) și-a sfârșit lucrarea și își așteaptă cununa

Sustine. Doneaza, Dumnezeu te va rasplati!

$3.00


După aproape 90 de ani de viață, dar și după doi ani de suferință, pe 11 februarie, pastorul Petru Costea a trecut din existența de aici spre viața de dincolo. A lăsat în urmă famiiile frumoase ale celor cinci copii și numeroase biserici din comunitățile baptiste Cluj și Arad pe care le-a slujit de-a lungul a mai bine de 50 de ani, începând din 1954.

S-a născut în familia lui Ioan şi a Brânduşei Costea, pe 13 septembrie 1932, în localitatea arădeană Bonţeşti, unde și-a petrecut copilăria și absolvit şcoala elementară, iar, după mutarea la Arad, a urmat cursurile şcolii profesionale – profilul croitorie -, ucenicind la unul dintre fraţii tatălui său. A frecventat serviciile divine de închinare la Biserica Baptistă Pârneava Arad unde L-a întâlnit pe Domnul, s-a convertit şi a fost botezat de fratele păstor Pitt Popovici, în anul 1950.

A fost trimis la Seminarul Teologic Baptist din Bucureşti de Biserica Baptistă Pârneava Arad, în anul 1951, unde a urmat trei ani de studiu, pe cel de-al patrulea absolvindu-l în anii 1956-1957.

A început slujirea făcând practica la Biserica Baptistă Rădeşti, după anul trei de studiu. În 1954 a fost angajat în Comunitatea Baptistă Cluj la bisericile din Turda, Câmpia Turzii, Viişoara, Soporul de Câmpie, Tureni şi Călăraşi-Turda. Aici a fost ordinat în luna noiembrie.

În același an s-a căsătorit cu Floare Cios din Tăuț şi, în luna aprilie a anului următor, Domnul le dăruiește primul copil, un băiat, pe Ioan. Tot în anul 1955, s-a mutat cu slujirea în Comunitatea Baptistă Oradea, la Biserica din Cociuba Mare. Aici, în luna decembrie 1956, s-a născut al doilea băiat, Petru. Fiind o biserică mică și care nu putea susţine financiar un păstor, în  1958, fratele Petru Costea a fost transferat în Gurbediu, pentru a sluji bisericile cercului pastoral Gurberdiu, Căuaşd, Husasău de Tinca, Fonău, Sititelec şi Miersig.

În anul 1962 s-a născut al treilea copil, Benoni-Beniamin, cu un foarte mare preţ, de data aceasta, plecarea în veşnicie a soţiei Florica. Deşi cunoştea riscul, ea și l-a asumat, ducând sarcina până la capăt plătind astfel cu viaţa această naştere.

Pe 10 august 1963, s-a recăsătorit cu Felicia Uşvat care lucra la Casa Copilului din Arad unde fusese încredinţat pentru o vreme Beniamin. Pe 31 mai 1964, s-a născut prima lor fiică, Ronela, şi, pe 29 februarie 1972, a doua fiică, Simona.

Oficierea unui botez noutestamentar fără încuviințarea autorităţilor a cauzat transferarea în cercul pastoral al bisericilor din Tăuț, Călacea, Ucuriş, Girişul Negru. În anul 1986, tot din pricina unor probleme cu autorităţile locale, a fost transferat la Comunitatea Baptistă Arad, în cercul bisericilor Pecica, Șemlac, Şeitin, Nădlac, unde a slujit până la pensionare, în anul 1992.

http://revistacrestinulazi.ro/2020/02/pastorul-petru-costea-1932-2020-si-a-sfarsit-lucrarea-si-isi-asteapta-cununa/

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (26268 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: