ULTIMELE STIRI

PETRU HUTUTUI: UN STĂPÂN FĂRĂ SUFLET…

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00


Pe vremea copilăriei circula o vorbă populară: „ai carte, ai parte”. Ei bine, asta era atunci; dar acum ce zicală se potrivește societății aflate în zorii vieții? Este bine cunoscut faptul că autoritatea pământească, oricare ar fi ea, are nevoie de bani ca să dețină puterea – dar lucrurile nu stau altfel nici când autoritatea în discuție este ecleziastică. Constrângerea economică a fost dintotdeauna șiretlicul diavolului, folosit fie de organizații diverse, fie de un consiliu bisericesc, pentru a reduce la tăcere un pastor îndrăzneț pus pe reformă. Trebuie știut că asemenea abuzuri sunt posibile numai pentru că noi ne-am permis să ne încurcăm cu metode nescripturale de finanțare a bisericii.

Mihai Eminescu, în gândirea măiastră, descria starea adusă în discuție astfel: „Cea mai sigură stare de a subordona o țară este să o sărăcești. Un stat este ca și omul, are atâta libertate și egalitate câtă avere are. Cel sărac, este totdeauna sclav, inegal cu cel care financiar stă deasupra lui”. Biserica s-a aranjat în așa fel pe plan orizontal și financiar încât Dumnezeu pur și simplu nu îi mai este necesar. Atât de fortificată este autoritatea ei și atât de stabile sunt obiceiurile religioase ale membrilor ei, încât Dumnezeu ar putea să Se retragă în totalitate, iar ea să meargă ani de zile mai departe, din inerție.

Același lucru este adevărat despre școli, despre conferințe biblice și despre societăți misionare. Dar Biblia este medicamentul suficient și pentru asemenea pandemii: „Să nu fiți iubitori de bani! Mulțumiți-vă cu ce aveți, căci El Însuși a zis: «Nicidecum nu te voi lăsa, cu niciun chip nu te voi părăsi»” (Evrei‬ ‭13:5‬ ‭EDCR).‬‬ Problema banilor, locul lor în societate și în biserică necesită o revizuire însoțită de multă rugăciune. „Unele persoane sunt întotdeauna gata să-i coboare pe cei aflați deasupra lor, ca să fie la același nivel cu ei, în timp ce nu sunt gata niciodată să îngăduie ca și cei aflați sub ei să se urce la nivelul lor” (JONATHAN EDWARDS).

Dacă Noul Testament este sursa reală și suficientă a tot ce ar trebui să avem pentru suflet, atunci avem motive reale să fim deranjați de practicile actuale financiare din societate și din bisericile evanghelice. Adevărul pe care îl putem învăța din această lecție este acela că bogățiile pământești nu pot aduce fericirea. Este greu pentru un creștin sau pentru o biserică bogată să înțeleagă că Domnul lor a fost un om cu adevărat sărac. Dacă El ar apărea astăzi pe străzile orașului nostru, așa cum a apărut în Ierusalim, ar fi, cel mai probabil, ridicat de autorităţi. În ciuda acestor realități, unii dintre liderii noștri politici și religioși par să-și dezvolte o gândire mercantilă și au ajuns să judece totul potrivit efectului banilor.

Ceea ce poate sau nu poate o societate sau o biserică, a ajuns să fie decis de starea fondului ei bănesc. Puterea casierului este de rău augur, cu precădere în biserică. Când casierul devine important pentru ceea ce este, Duhul Sfânt va fi întristat și manifestările Lui se vor diminua până la dispariție. A curta un creștin pentru contribuțiile sale financiare este la fel de rău ca a te căsători cu o persoană pentru că are bani. Dacă se întâmplă așa, nu ne putem aștepta decât la rezultate caracteristice acestei priorități. Se cântă după preferințele celui care achită costurile. Dar iată cum vorbește Biblia și în acest caz: „Frații mei, să nu țineți credința Domnului nostru Isus Hristos, Domnul slavei, căutând la fața omului!” (Iacov‬ ‭2:1-4‬ ‭EDCR).

‬ Adevărata biserică a suferit aproape întotdeauna mai mult de pe urma prosperității decât de pe urma sărăciei. Dacă membrii unei biserici locale nu își dau zeciuielile și darurile, va realiza mai puțin din punct de vedere statistic; dar realizările ei vor depinde întotdeauna de starea ei spirituală și nu de vistieria ei. Roada bisericii este în conformitate cu spiritualitatea ei de bază și niciodată cu starea vistieriei sale. Dacă ne-am putea ridica în credință, asemenea lui Samson, să rupem frânghiile care ne leagă, s-ar putea să vedem înaintea ochilor noștri cum Dumnezeu face minuni atunci când poporul Lui lasă loc pentru miracole bazate pe trăirea prin credință. „Petru i-a zis: «Nu am nici argint, nici aur, dar ce am, aceea îți dau: în Numele lui Isus Hristos din Nazaret, ridică-te și umblă!»” (Faptele apostolilor‬ ‭3:6‬ ‭EDCR).

Articol scris pentru CrestinTotal.ro

Doneaza – sustine! Strângere de fonduri pentru un nou format

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (27168 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: