ANUNTURI

Un neurolog explică de ce mulțumirea este benefică pentru sănătatea noastră

Biblia este plină de versete care ne îndeamnă să fim mulțumitori în fiecare zi, nu doar de Ziua Recunoștinței. Psalmul 92:1 zice: „Frumos este să lăudăm pe Domnul şi să mărim Numele Tău, Preaînalte.”

Experții în domeniul sănătății spun același lucru: recunoștința este bună pentru bunăstarea noastră generală.

În cartea sa „The Grain Brain Whole Life Plan”, neurologul David Perlmutter include mulțumirea în programul său de întărire a funcțiilor creierului.

Într-un interviu acordat emisiunii „News Prayerlink CBN News”, el a spus că în general persoanele recunoscătoare sunt mai sănătoase decât cele nemulțumitoare.

El spune: „Expresia recunoștinței trebuie să meargă dincolo de gândurile noastre. Ea trebuie exprimată prin acțiunile și prin atitudinea noastră.”

„Atunci când suntem mulțumitori se produc schimbări chimice în organismul nostru și în creier care fac bine corpului nostru”, a spus dr. Perlmutter. „Când avem o atitudine de recunoștință, substanțele chimice din corpul nostru care provoacă stresul și care sunt foarte dăunătoare corpului, scad. Acest lucru stimulează anumite zone ale creierului, iar acest lucru ne face să percem lumea ca fiind un loc bun și o experiență pozitivă.”

citeste mai mult: https://alfaomega.tv/stiri/mapamond-crestin/7935-un-neurolog-explica-de-ce-multumirea-este-benefica-pentru-sanatatea-noastra?fbclid=IwAR0BVtMvgefOX-2X8nXw5LmXsC2JGPmZZDFtTuBY6OJNXsKiGhb_wo69brk

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: