ANUNTURI

„Vestea Bună prin colind” la spitalele din București

De opt ani consecutiv, peste 60 de studenți ai Asociației Medicilor Creștini din România și studenții Institutului Teologic Penticostal marchează începutul lunii decembrie prin colind. Este ceva obișnuit să asociem decembrie și sărbătorile de iarnă cu colindul, dar ce urmează să vă împărtășim nu este ceva obișnuit pentru mii de români, care în această perioadă stau pe un pat de spital. Viitorii doctori pentru trup și suflet încep să sărbătorească Nașterea Domnului, împărțind această bucurie cu cei ce nu au bucurie, și poartă durere și singurătate în suflet.

Echipați cu Noi Testamente, tinerii au deschis ușile spitalelor dăruind pacienților pacea și bucuria pe care au primit-o prin cunoașterea lui Isus. De vestea bună prin colind au avut parte pacienții din: Spitalul de Boli Cronice „Sfântu Luca”, Spitalul Clinic de Urgență „Bagdasar Arseni”, Institutul Oncologic București și Spitalul Filantropia.

Această lucrare este ca un bumerang al binecuvântării. Atunci când dăruiești, primești înapoi mai mult decât ai oferit. Iată câteva din impresiile lor.

„O simțim cu toții, timpul aleargă către sfârșitul său – a mai trecut un an, și iată că Sărbătorim din nou începutul vieții pe Pământ a Celui ce n-are început… Și care loc ar fi mai potrivit pentru a cânta despre Acel „om al durerii și obișnuit cu suferința”, dacă nu în locuri ale suferinței, în spitale – locuri care vorbesc atât de grăitor despre suferința trupului uman, dar în care oamenii au nevoie în primul rând de o vindecare a sufletului și duhului. Rugăciunea noastră este ca în fiecare an să fim mici luminițe care să arate Calea spre adevărata vindecare. Noi nu știm cum să ne rugăm, așa cum nici ucenicii de odinioară nu știau, dar Domnul Dumnezeu ne copleșește cu răspunsul Său la suspine negrăite, ale noastre și ale pacienților. Asistăm la scene care-ți taie răsuflarea, la îmbrățișări scăldate-n lacrimi, la zâmbete largi izvorâte dintr-o reală și neprefăcută încântare. Pentru că unde e mai reală bucuria și mai pură sinceritatea după care tânjim cu toții, dacă nu „în casa de jale”, acolo unde sufletul devine mai înțelept, acolo unde omul își amintește de efemeritatea sa și devine receptiv la glasul Creatorului  său…?

citeste mai mult: https://www.stiricrestine.ro/2019/12/17/vestea-buna-prin-colind-la-spitalele-din-bucuresti/

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: