ULTIMELE STIRI

Scândură sau corabie? – de Nicolae.Geantă

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00


Stând de vorbă cu liceeni mi-au mărturisit aproape toți că încă nu au o țintă în viață. Un scop care trebuie atins. Și mi-au spus că așteaptă să vadă „ce va fi!” Viitorul… Le-am spus că dacă arunci o scândură sau o sticlă în ocean sau pe un lac (cu un mesaj important sau fără niciunul), probabilitatea ca ea să ajungă la un punct stabilit pe malul celălalt este aproape imposibilă! Pentru că valurile o vor purta în direcția în care bat vânturile. Dar dacă pleacă o corabie, în ciuda mării înfuriate, a vântului agresiv, a vârtejurilor, a stâncilor sau chiar a balenelor, corabia își va atinge obiectivul! Chiar dacă poate întârzia! Pentru că cei de pe corabie au ochii numai la țintă!

Din nefericire pentru foarte mulți dintre noi (nu doar pentru liceenii mei), filosofia de viață adoptată e „scândura care plutește”. Fără obiective. Fără direcție. Giruete. Ne îndreptăm încotro ne îndrumă alții. Sau nu ne îndreptăm nicăieri! Stânga, dreapta, puțin înainte, apoi… înapoi! Trăim pe apucate! Și culmea, nu suntem scânduri!
Interesant: plutim în derivă nu doar atunci când nu avem țintă, ci și când o avem dar… am scăpat-o din ochi! Uităm că dacă pierd ținta din bord și transatlanticele eșuează!
Cine nu are ținta bine stabilită nu va reuși pe calea vieții! Nu putem pluti spre nicăieri și să ne așteptăm să ne atingem ținta! Priviți numai România care de 30 de ani visează luminița de la capătul tunelului. Întreb: care luminiță? Mai mult, nici nu putem avea două scopuri deodată! Altfel Hristos nu ne-ar mai fi spus că nu putem sluji la doi stăpâni: și Lui Dumnezeu și lui Mamona! Știți zicala: „Cine aleargă după doi iepuri…” Sau „cu doi pepeni într-o mână”…
Ați putea spune: „Păi dacă a nimerit orbul Brăila?…”. Da, a nimerit chiar dacă n-avea ochi. Dar avea Brăila în creier!  Știu, aproape toți avem ochi! Dar hai să ne punem ca țintă Cerul în creier! Și vom naviga cu direcție și fără naufragii!
Oricine poate reuși. Căci nici un om nu e scândură…
Să fiți corăbii! Asta înseamnă nu numai să aveți un Cârmaci, ci să călăuziți și pe alții!
Nicolae.Geantă

DONAȚII ȘI SPRIJIN FINANCIAR pentru CrestinTotal.ro

$3.00

Articole recente: LibrariaCT.ro

Sustine. Ajuta-ne sa aducem acest proiect mai departe. Strângere de fonduri pentru un nou format. Multumim

$1.00

Despre ADMIN (27392 de articole)
Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: