ANUNTURI

„Eu așa l-am descoperit pe Dumnezeu, prin muzică”. Cine este Cadmiel Boțac, tânărul care l-a cucerit prin talentul său pe Andi Moisescu

La 22 de ani, Cadmiel Boțac este una dintre marile speranțe ale pianului din România. S-a născut la Sighetu Marmației și a plecat să-și urmeze iubirea pentru muzică la Cluj. Și tot pentru această dragoste a plecat și din România, iar astăzi învață la Universitatea de Muzică și Arte din Viena. Cântă la pian de când era mic, deși este singurul muzician din familia sa. Mulți l-au cunoscut și s-au convins de valoarea sa urmărindu-i prestația la emisiunea „Românii au talent”, acolo unde Andi Moisescu l-a comparat cu Messi.

Pe lângă muzică, Cadmiel este pasionat de fotografie, dar mai ales de fotbal. Iar comparația lui Moisescu l-a flatat, mai ales că Messi este nu doar jucătorul său preferat, ci și căpitanul echipei sale de suflet, Barcelona.

Dar ce înseamnă să fii artist? Care sunt visurile pe care le are un tânăr cu un astfel de talent? Și, mai ales, de unde vine numele Cadmiel?

De unde vine numele de Cadmiel … este unul foarte special și puțin întâlnit în România? Are o istorie? Cine l-a ales?

Cadmiel Boțac: Cu siguranță, Cadmiel este un nume special, cred că mamei mele i-a plăcut în mod deosebit acest nume. Semnificația lui m-a urmărit toată viața și pot să spun că mă reprezintă, cel puțin așa sper! Cadmiel este un nume din Biblie, iar personajul a fost un muzician în templul lui David. Numele Cadmiel are mai multe semnificații, dar cea mai importantă e „Cadmiel – Slujitorul lui Dumnezeu”. Cu siguranță, Cadmiel a fost un om dedicat lui Dumnezeu, dat fiind faptul că personajul era nelipsit de la templu, preocupat cu partea muzicală din cadrul slujbelor religioase.

Cadmiel Boțac: Semnificația numelui m-a făcut să conștientizez faptul că muzica e un dar de la Dumnezeu. Eu așa l-am descoperit pe Dumnezeu, prin muzică.

Cum arătau sărbătorile la tine în familie … se cânta?

Eu sunt singurul muzician din familia noastră, deci pot să spun că am adus multă muzică în casă. Nu a existat o iarnă să nu mergem la colindat, iar ce era frumos la Sighetu Marmației unde am copilărit, e faptul că în zona noastră sunt multe sate cu influență ucraineană, așa că noi sărbătoream Crăciunul de două ori. 

citeste mai mult: https://life.ro/eu-asa-l-am-descoperit-pe-dumnezeu-prin-muzica-cine-este-cadmiel-botac-tanarul-care-l-a-cucerit-prin-talentul-sau-pe-andi-moisescu/?fbclid=IwAR2HUMVEtM8FnL3_21Tz1J96-A0WeIEHK4TX3J9zh_takEWxuoOfjikGIzU

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: