EDITORIALE

Luigii Mitoi: Căsătoria este visul oricărui tânăr, perspectiva fiecărui om

Căsătoria este visul oricărui tânăr, perspectiva fiecărui om. Ea este cea mai complexă și profundă experiență dintre doi oameni. Din aceasta relație binecuvântată de Dumnezeu rezultă copii și o unire care se învecinează cu misterul. În interiorul acestei experiențe se împletește iubirea cu respectul, sacrificul cu răbarea, iertarea cu bunătatea, înțelepciunea cu bucuria, multă bucurie. Căsătoria devine contextul în care ei pășesc într-un proces de adaptare unde Dumnezeu este prezent, ascultă rugăciunea și binecuvântează. Căsătoria este un proiect pe măsura lui Dumnezeu, este o prietenie făsă sfârșit, un atelier pentru sfinți. În căsătorie totul se scaldă în iubire, un tip de iubire unic. Această iubire are cel puțin trei caracteristici:

  1. Este o iubire fără necondiții, nerecompensatoare. Deseori, tovarășul de viață nu se califică să fie iubit, ca și biserica pe care o iubește Cristos în mod nemeritat. Această iubire nu arată meritul celui iubit, ci excelența celui care iubește. De aceea familia este o bucățică de cer, pentru că în afară de cer, Dumnezeu cel mai prezent este în familia copiilor Săi.
  2. Iubirea aceasta nu este capricioasă, nu este un sentiment schimbător, năvalnic. Este ascultare de porunca Stăpânului, este principiul cerului, este misiunea soților, este un principiu sfânt. El ne-a poruncit să ne iubim aproapele, să iubim pe toți oamenii, să-i iubim pe dușmani, de aceea este atât de dulce și frumos să-ți poți iubi persoana pe care ai ales-o dintre mii, persoana pentru care ai părăsit casa părintească, pășind pe acest drum al frumosului.

  3. Iubirea se concentrează pe binele celuilalt, celălalt care este doar al tău. De aceea, iubirea transmite lucruri de calitate:

(a) Apreciere și afecțiune, prietenie și grijă reciprocă;

(b) Angajament marital, loialitate și încredere;

(c) Comunicare pozitivă, încurajare și împărtășirea sentimentelor:

(d) Viață spirituală autentică, credință și principii biblice aplicate; (e) Timp petrecut cu omul iubit, lucruri făcute împreună și transformarea relației într-o minune;

(f) Eliberarea de amărăciune pentru a face față stresului, atitudine pozitivă și flexibilitate;

(g) Asumarea responsabilităților, oportunitatea de a fi bun, de a excela, de a răbda și ierta cu bucurie; locul unde poți face tot ce poți mai bine pentru cel ales, pentru cel iubit.

Legământul căsătoriei și dragostea turnată de Dumnezeu în inimile noastre este motivația și forța acestei uniri realizate în prezența și înaintea lui Dumnezeu. În căsătorie învățăm să iubim, să iertăm, să împărțim în două zâmbetul și lacrima. Investiția aceasta este una dintre cele mai mari minuni. Vă chem să fiți parte din minunea aceasta, o minune pe care o susține Dumnezeu.

https://www.facebook.com/1055381534626265/posts/1435112086653206?sfns=mo

 

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button
%d blogeri au apreciat: