ANUNTURI

Ludovic Orban a chemat la Parlament doar ONG-urile seculariste. ONG-urile ‘religioase’ au fost tăiate de pe listă

La începutul săptămânii a avut loc la Parlamentul României o întâlnire a premierului desemnat, Ludovic Orban, cu societatea civilă. Doar că dl Orban s-a întâlnit numai cu acea zonă a ONG-urilor strategic abonată la titlul de «societate civilă», într-o operație care lasă invizibilă cea mai mare parte a societății ca atare. Printre alții, au fost prezenți faimosul „protestatar în chiloți”, Florin Bădiță, și asociația ACCEPT, unul dintre cele mai vocale ong-uri care promovează agenda LGBTQI+ în România. Însă nici o organizație religioasă sau conservatoare nu a fost chemată, din capul locului, la consultări.

Înțeleg că poate șeful cel mare al PNL, „paltonul solemn” din capul s(t)atului, are o problemă cu ONG-urile religioase, că în viziunea sa foarte „deschisă la minte” sunt toți niște „fanatici religioși”. Dar cum să nu chemi la negocieri măcar cultele religioase? Cum să nu chemi reprezentanți ai BOR și ai celorlalte 17 culte religioase recunoscute oficial de Statul Român

ONG-urile seculariste, mai ales dacă acestea sunt ACCEPT & prietenii, reprezintă 0.5% din societate. Cultele religoase reprezintă marea majoritate a societății – în fapt, reprezintă aproape toată societatea, dacă ținem seama că în România mai puțin de 2 procente se declară atei.

Și tu chemi DOAR ACCEPT & prietenii; și nu chemi nici un reprezentant al cultelor religioase. Că asta se cheamă democrație. Și reprezentativitate.

Desigur, organizațiile pro-LGBT au profitat de contextul întâlnirii ca să-și promoveze agenda. Ceea ce a atras atenția a fost ideea reprezentanților ACCEPT de a reclama premierului desemnat faptul că în România nu s-au dat până acum condamnări pe spețe de hate speech. Așadar, un ONG vine la un om politic cerându-i, practic, să se ocupe de problema condamnărilor pe hate speech, care este o problemă de… justiție. Păi cum rămâne dragi tovarăși activiști cu statul de drept, independența justiției, separarea puterilor în stat? Ce caută ACCEPT cu acest discurs la cel care va fi, cel mai probabil, premierul României?

--

Asta îmi amintește de CNCD, care voia anul trecut să poarte niște „negocieri” despre limitele care trebuie impuse libertății religioase în societate. Și a chemat la „negocieri” doar ACCEPT. CNCD, ăia care dau amenzi pe crime de gândire. Ca să impună limite libertății religioase, ei nu au considerat că e cazul să cheme la discuții nici măcar un reprezentant al cultelor religioase.

Oare se transformă PNL într-un nou CNCD? Sau doar asta este „lesa” în care se mișcă Ludovic Orban? Băieții cu ochi albaștri i-au desenat pătrățica, aici dansezi, discuți doar cu ăștia. Doar ACCEPT, „minoritățile sexuale” și „progresiștii” sunt în România societate civilă, deși ei reprezintă numai 0.5% din populație. Iar „creștinul” L. Orban s-a conformat fără să comenteze. Și apoi și-a scos carnețelul și a început să ia notițe de la ACCEPT.

Sursa:

--

https://www.stiripesurse.ro/ludovic-orban-a-chemat-la-parlament-doar-ong-urile-seculariste-ong-urile-religioase-au-fost-taiate-de-pe-lista_1394875.html

-

ADMIN

Nu va ingrijoarti,dar,de ziua de maine; caci ziua de maine se va ingrijora de ea insasi. Ajunge zilei necazul ei

Related Articles

Lasă un răspuns

Back to top button

Descoperă mai multe la CrestinTotal.ro

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura